Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Λιμενικό μουσείο και κοινωνικό ιατρείο για αστέγους στο λιμάνι Θεσσαλονίκης!

Σε λίγες ημέρες το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα αποτελεί πόλο έλξης για τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, αφού στο χώρο του ΟΛΘ θα γίνονται πολλές εκδηλώσεις,events, αλλά και κοινωνικές δράσεις, την ώρα που
η προσβασιμότητα θα είναι πολύ εύκολη. Όπως δήλωσε ο  πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ Στέλιος Αγγελούδης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα
«Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου ολοκληρώνεται το έργο της ήπιας ανάπλασης της α΄ προβλήτας, ώστε ο χώρος να διασυνδεθεί με τον πολεοδομικό ιστό και η πρόσβαση των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης να είναι απρόσκοπτη. Στο χώρο θα λειτουργήσουν σε συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης λιμενικό μουσείο και γραφείο πληροφοριών για τον πολιτισμό και τον τουρισμό της ευρύτερης περιοχής. Λίγο αργοτερα δηλαδή στις αρχές Νοεμβρίου θα τεθεί σε εφαρμογή πρόγραμμα οργανωμένων επισκέψεων σχολείων στο λιμάνι. Οι μαθητές θα ξεναγούνται στους χώρους και θα ενημερώνονται για τη λειτουργία του εμπορικού λιμανιού».
Επιπλέον το λιμάνι Θεσσαλονίκης έχει πλέον τη δική του χορωδία, αφού η ΟΛΘ ΑΕ έθεσε υπό την αιγίδα της τη μικτή χορωδία «Κοραής», η οποία θα ονομάζεται, πλέον, «Χορωδία Κοραής - Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης». Στα 18 χρόνια που υπάρχει η χορωδία έχει δώσει συναυλίες σε πολλές ελληνικές πόλεις, καθώς και στο εξωτερικό.
Η διοίκηση του ΟΛΘ όμως δείχνει και το κοινωνικό της πρόσωπο και  στο πλαίσιο της πολιτικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης η ΟΛΘ ΑΕ σε συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης και την ΕΚΠΟΙΖΩ θα λειτουργήσει εντός του λιμένος κοινωνικό ιατρείο, με στόχο την εξυπηρέτηση των αστέγων.
thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου