Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

«Αλλού αυτά κύριε Παφίλη, κόφτε το!»


Της… Παιδείας έγινε το πρωί ανάμεσα στην υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και το βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Θανάση Παφίλη, με τους δυο τους να στήνουν άγριο καυγά. Η «μπάλα» πήρε και την αντιπρόεδρο της Βουλής Βέρα Νικολαΐδου, η οποία τα άκουσε κι εκείνη με τη σειρά της από τον σύντροφό της στο κόμμα Θανάση Παφίλη.

Λίγο το ανέκδοτο του Παφίλη στην Ολομέλεια για τα όσα συμβαίνουν στο χώρο της Παιδείας, λίγο και η γενικότερη τοποθέτησή του για τη στάση της Κυβέρνησης στο θέμα των καταλήψεων (εγκύκλιοι και εισαγγελικές παρεμβάσεις) έβγαλαν από τα ρούχα της την υπουργό, που έδειχνε εκτός εαυτού.


«Παιδί μου, να προσέχεις τα βιβλία σου στο σχολείο, γιατί στην Ελλάδα τα παιδάκια δεν έχουν βιβλία» ήταν το ανέκδοτο του βουλευτή για τη μητέρα από την Ουγκάντα, που ετοίμαζε το γιο της να πάει στο σχολείο.

«Θέλετε μοιραίους, άβουλους, υποταγμένους μαθητές. Θέλετε μαθητές που να είναι σύγχρονοι σκλάβοι... Εμείς θα σταθούμε στους δίκαιους αγώνες των μαθητών, γιατί θέλουμε αγωνιστές» συνέχισε να λέει ο βουλευτής, ώσπου το λόγο πήρε η υπουργός Παιδείας.

«Με πρωτόγνωρο τρόπο μπαίνουν οι συνδικαλιστές σας στα σχολεία, και συγκεκριμένα το ΠΑΜΕ. Κι έχετε το θράσος να έρχεστε εδώ για να καταγγείλετε το διευθυντή του τάδε σχολείου, που ακόμα και με κίνδυνο της ζωής του προσπαθεί να σπάσει τις αλυσίδες για να ανοίξει το σχολείο» ανταπάντησε η υπουργός, για να εισπράξει σαν απάντηση ένα «Αλλού αυτά! Κομμένα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, δικοί σας είναι οι μηχανισμοί!».

Ποιος είδε την Άννα Διαμαντοπούλου και δεν τη φοβήθηκε!

«Αυτό το είδος τραμπουκισμού δεν περνάει εδώ! Κομμένα αυτά, εκεί που σας παίρνει! Εσείς είστε βουλευτής κι εγώ υπουργός και κομμένα αυτά, αλλού! Έχουν γίνει τόσοι βανδαλισμοί στα σχολειά, κατέστρεψαν τόσους υπολογιστές, έγιναν τόσες ζημιές, και εσείς τίποτ! Ούτε μια καταγγελία δεν κάνατε επ’ αυτού, τόσο εσείς όσο και τα άλλα κόμματα της αριστεράς. Έχετε τη λογική της κραυγάζουσας μειοψηφίας, δεν είστε πλειοψηφία. Από τα σπλάχνα του λαού είμαστε κι εμείς. Τον ίδιο πόνο έχουμε. Ως κυβέρνηση κάναμε λάθη, γιατί λειτουργούμε υπό πίεση» συνέχισε να λέει η κυρία Διαμαντοπούλου σε πολύ έντονο ύφος, τη στιγμή που η αντιπρόεδρος προσπαθούσε να συγκρατήσει τον Θανάση Παφίλη και παράλληλα να σταματήσει τις μουρμούρες από κάτω.

Το αποτέλεσμα ήταν να τα ακούσει και η πρόεδρος της έδρας από το σύντροφό της για την προστασία στην υπουργό. «Δεν χρειάζομαι καμία προστασία από κανένα» αντέτεινε στον ίδιο σκληρό τόνο η υπουργός.

Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και… βόηθα Παναγιά μας!



zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου