Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Στην Kυβερνητική Επιτροπή τα θέματα της απασχόλησης


ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ συσκέψεις με υπουργούς της κυβέρνησης είχε χθες ο πρωθυπουργός εν όψει του συμβουλίου κορυφής 17-18 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, αλλά και της σημερινής άφιξης του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Φ. Ρέσλερ στην Αθήνα.


Σήμερα θα συνεδριάσει η Kυβερνητική Eπιτροπή και με εισήγηση του αρμόδιου υπουργού Γ. Κουτρουμάνη θα συζητηθούν θέματα απασχόλησης και κατάρτισης.
Παράλληλα αναμένεται να εκδηλωθεί σύντομα νομοθετική πρωτοβουλία από την πλευρά της κυβέρνησης για τον ηλεκτρονικό παράνομο τζόγο, που ο τζίρος του υπολογίζεται στα 7 δισ. ευρώ.
Χθες η κυβέρνηση, διά του εκπροσώπου της H. Μόσιαλου ξεκαθάρισε ότι στο πόρισμα της τρόικας που αναμένεται να κατατεθεί το αμέσως επόμενο διάστημα δεν πρόκειται να περιληφθεί θέμα κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Ωστόσο για την ουσία του θέματος η κυβέρνηση κρατά στάση Ποντίου Πιλάτου, λέγοντας ότι καταβάλλεται προσπάθεια για μη μείωση του μισθολογικού κόστους, αλλά παράλληλα ενθαρρύνει τον διάλογο ΓΣΕΕ-ΣΕΒ, καθώς τίθεται θέμα ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου