Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Παπανδρέου: «Οι εκλογές θα ήταν καταστροφικές» - Πλατφόρμα 10 σημείων από Βενιζέλο


  
Παπανδρέου: «Οι εκλογές θα ήταν καταστροφικές» - Πλατφόρμα 10 σημείων από Βενιζέλο
«Όσοι ζητούσαν δημοψήφισμα παλιότερα, τώρα κρύβονται. Ο πολιτικός κόσμος δεν ήθελε να αναλάβει τις ευθύνες του. Ποιος φοβάται το λαό;», είπε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το διακύβευμα του δημοψηφίσματος θα ήταν οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου και όχι αν θα παραμέναμε στην ευρωζώνη, ενώ χαρακτήρισε λάθος τις εκλογές.



«Η λύση των εκλογών είναι καταστροφική. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι στο τέλος των εκλογών η χώρα δεν θα πτώχευε», είπε ο κ. Παπανδρέου.


«Δεν θα βάζαμε ποτέ ως θέμα στο δημοψήφισμα το "μένουμε ή φεύγουμε από το ευρώ"», είπε ο κ. Παπανδρέου και τόνισε ότι προέκυψε ως ζήτημα επειδή δεν υπήρξε ευρύτερη συναίνεση.


Ήταν μια απόφαση της κυβέρνησης το δημοψήφισμα, μπορεί να έχουμε μια οικονομική επιτήρηση, αλλά κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας πει τι πολιτικές αποφάσεις θα πάρουμε, είπε ο πρωθυπουργός. 


«Κουβαλάμε ένα σταυρό και από πάνω μας πετάνε και πέτρες. Ιδιαίτερης σημασίας η αυριανή ψηφοφρία, η ψήφος εμπιστοσύνης είναι η εγγύηση για το πώς θα προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα».


«Χαίρομαι που το άνοιγμα συζήτησης για δημοψήφισμα δημιούργησε θετικό ευεργετικό σοκ και  έφερε θετικά αποτελέσματα στον πολιτικό κόσμο».


Χαιρέτισε ακόμη την ανακοίνωση του προέδρου της ΝΔ να ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση και είπε ότι θα πρέπει να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση για να δούμε πως θα προχωρήσουμε.


«Η Ελλάδα ήταν ένα πειραματόζωο, αλλά καταφέραμε να βελτιώσουμε τους όρους τις συμφωνίας. Πληρώσαμε, μάθαμε και διαπραγματευτήκαμε πολλά» είπε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «εδώ και δύο χρόνια τρέχουμε για να κρατηθεί η Ελλάδα στα πόδια της και είμαστε περήφανοι για ό,τι έχουμε καταφέρει».


Πλατφόρμα 10 σημείων από Βενιζέλο


Πλατφόρμα 10 σημείων για την εθνική σωτηρία κατεβάζει αυτή τη στιγμή στην ομιλία του προς την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο Ευ. Βενιζέλος.


1) Η κυβέρνηση θα κάνει αμέσως όλα όσα πρέπει να γίνουν για την εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου. Ο πρωθυπουργός θα στείλει επιστολή στους ομολόγους του στην ΕΕ και το ίδιο θα κάνει και ο κ. Βενιζέλος για να αποτυπωθεί στην ευρωζώνη το πλαίσιο που κινείται από εδώ και πέρα η χώρα.

2)Η κυβέρνηση δεν προχωρά σε διοργάνωση δημοψηφίσματος.
 


3) Πρέπει να αναδείξουμε ότι υπάρχει περιθώριο συναίνεσης έστω και με όρους ώστε να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου. Το μήνυμα που εκπέμπει η χώρα στο εξωτερικό ύστερα από τις σημερινές εξελίξεις είναι μήνυμα σοβαρότητας.
Στις Κάννες, όλοι απευθυνόντουσαν στη χώρα και όχι στην κυβέρνηση, αναφερόταν και στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση. Έχει σημασία να συμφωνήσουμε επί της ουσίας. Αυτή η συναίνεση δεν είναι μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά σε όλη τη χώρα
 

4) Δημιουργείται κλίμα χρηματοοικονομικής σταθερότητας στη χώρα  Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι απολύτως ασφαλές για τους καταθέτες και την αναπτυξιακή λειτουργία

5) Αύριο το βράδυ η ψήφος εμπιστοσύνης της βουλής θα δοθεί σε νέα πολιτικά συμφραζόμενα, προκειμένου να έχουμε μια κυβέρνηση αντάξια των περιστάσεων. Θέλουμε να έρθουν και άλλοι ωστε να μοιραστούμε όλοι μαζί τα βάρη.
 

6) Πρέπει έχοντας κλίμα συναίνεσης, να οδηγηθούμε το γρηγορότερο δυνατό και πριν τη 15η Δεκεμβρίου στην εκταμίευση της έκτης δόσης.

7) Πρέπει να αρχίσουν αμέσως οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τη διαμόρφωση του προ γράμμα τος και της νέας δανειακής σύμβασης. Το νέο σχέδιο προβλέπει άλλα 130 δισ. ευρώ μαζί με τα παλιά 110 δισ. ευρω. Η νέα δανειακή σύμβαση να έρθει στη βουλή με αυξημένη πλειοψηφία με 180 βουλευτές
 

8) Να διαμορφώσουμε ως Ελλάδα, με τη στήριξη των ευρωπαϊκών θεσμών, να διαμορφώσουμε το νέο πλαίσιο για να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.  Να πετύχουμε την πλήρη συμμετοχή των ιδιωτών κατόχων του ελληνικού χρέους.
 

9)  Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας, να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες που αφορούν το ελληνικό πρόγραμμα.  Το όφελος του «κουρέματος» είναι 100 δισ. ευρώ σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Βενιζέλος.
 

10) Το πακέτο στήριξης που φτάνει συνολικά τα 460 δις. ευρώ πρέπει να κριθεί από τον ελληνικό λαό.



newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου