Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Σε εξέλιξη το Υπουργικό, διαψεύδονται οι φήμες παραίτησης Παπανδρέου


Σε εξέλιξη το Υπουργικό, διαψεύδονται οι φήμες παραίτησης Παπανδρέου
Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις μετά την απόφαση των Καννών για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι στο ευρώ και το «όχι» Βενιζέλου στο δημοψήφισμα.
Σε εξέλιξη βρίσκεται από τη 1 το μεσημέρι το πλέον κρίσιμο Υπουργικό Συμβούλιο από την ημέρα που ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ τη διακυβέρνηση της χώρας.
Η εικόνα για τις επόμενες κινήσεις του πρωθυπουργού δεν είναι καθόλου καθαρή. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, στην αρχή της συνεδρίασης, ο κ. Παπανδρέου φέρεται να είπε ότι «αναγκαστήκαμε να θέσουμε θέμα δημοψηφίσματος για να πείσουμε τον κ. Σαμαρά να αναλάβει τις ευθύνες του».

Αργότερα, έγινε γνωστό από άλλους συνεργάτες του πρωθυπουργού ότι δεν τίθεται θέμα αποχώρησής του.
Mία ακόμα πληροφορία που μετέδωσε η ΝΕΤ με κάθε επιφύλαξη θέλει τον κ. Παπανδρέου να έχει εξουσιοδοτήσει τους Νίκο Αθανασάκη και Δημήτρη Ρέππα να μεταβούν στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού προκειμένου να συζητήσουν με το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας.
Νωρίτερα, πάντως, ο Αντώνης Σαμαράς είχε δηλώσει ότι η μόνη λύση είναι ο σχηματισμός μεταβατικής κυβέρνησης -περιορισμένων αρμοδιοτήτων- η οποία θα ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση, ώστε να καταβληθεί η 6η δόση, και στη συνέχεια πρόωρες εκλογές.
Οι δηλώσεις Σαμαρά
Ο κ. Παπανδρέου είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για τα όσα έγιναν στις Κάννες.
Νέα επικοινωνία ή συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια δεν έχει οριστεί.
Μία άλλη πληροφορία θέλει ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να ετοιμάζει πρόταση για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με επικεφαλής τον πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκά Παπαδήμο.
Αυτό τουλάχιστον ανέφεραν πηγές από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στο Reuters.
Στις 17:00 θα συνεδριάσει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου θα μιλήσει με την ιδιότητα του πρωθυπουργού, στην Ολομέλεια της Βουλής στη συνεχιζόμενη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου