Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Εισηγήσεις από παλαιούς συνεργάτες του πρωθυπουργού: Γιώργο, φύγε γρήγορα με αξιοπρέπεια



Το απολύτως αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί για τον κ. Γιώργο Παπανδρέου απηχεί η εισήγηση που έκανε στον πρωθυπουργό παλαιός συνεργάτης του, όπως πληροφορείται το protothema.gr.

Γιώργο, φύγε γρήγορα με αξιοπρέπεια ήταν το μήνυμα προς τον πρωθυπουργό, αφού όπως εξήγησε ο εισηγητής της συγκεκριμένης κίνησης, ο κ. Παπανδρέου -αν θέλει να διασφαλίσει την υστεροφημία του και κυρίως- αν επιθυμεί να δώσει στην ελληνική οικονομία καλές πιθανότητες για να μπει στο δρόμο της σταθεροποίησης, θα πρέπει να αποχωρήσει.


Κατά την πηγή αυτή, ο κ. Παπανδρέου πλέον δεν μπορεί να σταθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση κάτι που είναι σαφές ακόμη και από τις δημόσιες τοποθετήσεις των τελευταίων εικοσιτετραώρων από τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας.  
 
Το γεγονός ότι κυρίως μετά την πρωτοβουλία του να ανακοινώσει δημοψήφισμα για την επικύρωση της συμφωνίας που είχαν ήδη εγκρίνει οι 16 εταίροι της Ελλάδας στην ευρωζώνη, ο κ. Παπανδρέου αντιμετωπίζεται περίπου σαν "ανεπιθύμητο" πρόσωπο, προκύπτει και από την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας.
 
Οι περισσότεροι ξένοι ηγέτες και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης λοιδορούν, κατηγορούν και καταγγέλλουν ότι βάζουμε σε κίνδυνο το ευρώ και την παγκόσμια οικονομία με κινήσεις ασυναρτησίας με αποτέλεσμα η χώρα μας να διασύρεται σε πρωτοφανή βαθμό και ένταση.
 
Δεν λείπουν μάλιστα αναφορές για το ότι ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να επισκεφθεί κάποια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα ξανά ως πρωθυπουργός της Ελλάδας.
 
Και, βεβαίως, στην προοπτική αποχώρησής του αντιδρούν θετικά τα χρηματιστήρια και το ευρώ, έπειτα από ένα έντονο πτωτικό ξεκίνημα.
 
Οι FT εστιάζουν στο γεγονός ότι η Ευρώπη σταματάει τη βοήθεια προς την Ελλάδα μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στη χώρα μας και απαιτεί πλέον καθαρή απάντηση, ενώ η γαλλική Figaro αναφερόμενη στον έλληνα πρωθυπουργό μιλάει για έναν καπετάνιο χωρίς χάρισμα.
 
Το Reuters αναφέρει ότι ο Παπανδρέου στέκεται στο χείλος του γκρεμού, τονίζοντας παράλληλα ότι η Ευρωζώνη προετοιμάζεται για έξοδο της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα.
 
Ο Guardian αναφέρει ότι ο Παπανδρέου μοιάζει να μην έχει μετανιώσει και υπογραμμίζει πως ενώ ήταν ένας πολιτικός με ευγένεια που πάντα συμπαθούσαν οι ξένοι ηγέτες, κατάφερε με μία κίνηση να τους σοκάρει και να αντιστρέψει το κλίμα.
 
Προφίλ του Γ. Παπανδρέου παρουσιάζει και το Αλ Τζαζίρα. Το κανάλι αναφέρει ότι ο Παπανδρέου είναι περικυκλωμένος από οικονομικό χάος και οργισμένους πολίτες και πως το πολιτικό του μέλλον είναι αβέβαιο, ενώ παρουσιάζει και ένα πλήρες βιογραφικό του.
 
Ένα πολύ σκληρό άρθρο φιλοξενεί ο αυστραλιανός τύπος και συγκεκριμένα η εφημερίδα The Australian. Ο τίτλος είναι «Ο Παπανδρέου αναμένεται να σφίξει τη ζώνη, μόνο που δεν φοράει πια παντελόνι!». Αναφέρει ότι ο έλληνας πρωθυπουργός έχει μείνει πλέον μόνος και φιλοξενεί δηλώσεις πολιτών της Ελλάδας με υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά του Γ. Παπανδρέου. Τονίζει δε ότι πλέον ό,τι και να γίνει η αστάθεια στην Ελλάδα δύσκολα θα φύγει.



protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου