Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Βενιζέλος: Με 180 ψήφους η νέα δανειακή σύμβαση




Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στα βήματα που πρέπει να κάνει η χώρα για την σωτηρία της.
Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως η Ελλάδα θα κάνει όσα χρειάζονται για την εφαρμογή της 26ης Οκτωβρίου , ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο πρωθυπουργός θα στείλουν επιστολές στους ομολόγους τους.

Η χώρα μετά τις τελευταίες εξελίξεις πρέπει να ανακοινώσει επισήμως ότι δεν προχωράει σε διοργάνωση δημοψηφίσματος.

Η Ελλάδα πρέπει να έχει κυβέρνηση σταθερή δήλωσε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε πως σήμερα η χώρα εκπέμπει μήνυμα σοβαρότητας και αξιοπιστίας.
" Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να επιβεβαιώσουμε προς τους θεσμικούς μας εταίρους, προς τους συνομιλητές μας που συζητήσαμε μαζί τους χθες στις Κάννες με τον πρωθυπουργό....ότι η Ελλάδα θα κάνει αμέσως χωρίς καθυστέρηση, χωρίς περισπάσεις όλα όσα πρέπει να γίνουν για την εφαρμογή της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου. Δεύτερον ...η κυβέρνηση και άρα η χώρα ανακοινώνει επισήμως ότι δεν προχωράμε σε διοργάνωση και διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Ο πρωθυπουργός θα στείλει σχετική επιστολή στους ομολόγους τους, όπως και εγώ στους δικούς μου, προκειμένου να αποτυπωθεί το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται όχι η κυβέρνηση, αλλά η πατρίδα μας" τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.
Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως η χώρα χρειάζεται την επόμενη δόση πριν τις 15 Δεκεμβρίου , ενώ τόνισε πως η νέα δανειακή σύμβαση πρέπει να έρθει στην Βουλή και να ψηφιστεί με 180 ψήφους στην Βουλή.
Για αυτό το λόγο συμπλήρωσε πως οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα πρέπει να ξεκινήσουν από αύριο κιόλας.
Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως στόχος είναι να υπάρξει 100% συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων για να επιτευχθεί η συνολική μείωση του χρέους κατά 100 δισ. ευρώ.
"Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι απολύτως και πολλαπλά εγγυημένο και ασφαλές" δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.
newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου