Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Γ. Μαγκριώτης: Ενδεχόμενη απεμπλοκή 5 αυτοκινητοδρόμων ως τα τέλη Φεβρουαρίου


Ο υφυπουργός υποδομών Γιάννης Μαγκριωτης είπε ότι η απεμπλοκή των έργων, των 5 μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, ενδέχεται να καταστεί εφικτή έως τα τέλη Φεβρουαρίου, αν όλα πανε καλά. Μετά τη συνάντηση που είχε με τον επίτροπο για.


θέματα περιφερειακής ανάπτυξης Γιοχάνες Χαν και τον επικεφαλής της ομάδας δράσης Χορστ Ραϊχενμπαχ άνοιξε ο δρόμος για την πραγματοποίηση αυτών των έργων. Ο κ. Χαν δήλωσε ότι συζητήθηκε το ενδεχόμενο δέσμευσης κονδυλίων από το ΕΣΠΑ, προκειμένου να λειτουργήσει το ποσό αυτό ως εγγύηση για δάνεια που θα δώσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να ξεκινήσουν εκ νέου τα έργα στους 5 αυτοκινητόδρομους.


Ωστόσο για να καταστεί αυτό εφικτό, όπως είπε ο κ. Χαν, θα χρειαστεί αλλαγή των κανονισμών χρηματοδότησης κάτι που θα πρέπει να ψηφιστεί από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Χαν εξέφρασε τον προβληματισμό του για το πως μπορούν να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές, ενώ σύντομα έχει προγραμματισθεί η διεξαγωγή εθνικών εκλογών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι εταίροι επιθυμούν την παράταση της κυβέρνησης Παπαδημου.

Από την πλευρά του ο κ. Ράιχενμπαχ εκτίμησε ότι θα χρειαστεί περίπου ένα εξάμηνο μέχρι να γίνουν οι αλλαγές και να ξεκινήσουν τα έργα.


Οι κύριοι Χαν και Ράιχενμπαχ συναντήθηκαν και με τον υπουργό οικονομικών για το ίδιο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου