Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Μικρή μετάθεση των εκλογών δέχεται η Ν.Δ.



ΣTO θέμα του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου επανήλθε η Νέα Δημοκρατία με αφορμή και τις δηλώσεις του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Στελέχη της Ν.Δ. ξεκαθαρίζουν ότι στην παρούσα κυβέρνηση μπορεί να δοθεί μόνο μικρή παράταση και ότι σε κάθε περίπτωση καταληκτικός χρόνος των εκλογών πρέπει να είναι η 4η Μαρτίου.
Ως εκ τούτου, όπως λένε στην ηγετική ομάδα της Ν.Δ., οποιαδήποτε κίνηση για να μετατεθεί ο χρόνος των εκλογών θα τορπιλίσει τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια.

Οι δηλώσεις του Κωστή Στεφανόπουλου προκάλεσαν αντιδράσεις στη Ν.Δ. Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Κ. Τζαβάρας, μιλώντας στο Βήμα 99,5, δήλωσε κατάπληκτος από την παρέμβαση του κ. Στεφανόπουλου, περιέγραψε την κυβέρνηση Παπαδήμου ως κινούμενη στο όριο του πολιτεύματος και τόνισε ότι «ο κυρίαρχος λαός θα πρέπει να δώσει κυβέρνηση δημοκρατικά νομιμοποιημένη».

Στο επιτελείο του κ. Σαμαρά αναμένουν τις επόμενες ημέρες και άλλες παρεμβάσεις όσων επιθυμούν να παραταθεί ο βίος της κυβέρνησης Παπαδήμου, αλλά διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση –σε διάφορα κέντρα, όπως λένε ορισμένα κορυφαία στελέχη– ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου παραμένει ειδικού σκοπού και δεν έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση να εξαντλήσει τα (συνταγματικά) όρια της τετραετίας.



express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου