Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Τους έδωσε ονομαστικά ο Βενιζέλος

Δ. Κ.
Λάτρης της λατινικής ο πανούργος υπουργός Οικονομίας Ευάγγελος Βενιζέλος, άρπαξε αμέσως τη στιγμή (Carpe Diem) του απολογισμού που έκανε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης για τους μνηστήρες της «πράσινης εξουσίας».


«Γι’ αυτό απευθύνομαι σε όλους, σε όλους εκείνους που ξέρουν ότι μπορεί σήμερα η πολιτική να είναι για κάποιους καριέρα, να είναι για κάποιους ένας καλός γάμος, να είναι για κάποιους ανέλιξη κοινωνική, να κυκλοφορούν πιο άνετα στα σαλόνια και να ζουν τη ζωή τους στα σεπαρέ, εγώ όμως ανήκω σε μια γενιά που έχει τραβήξει τη διαχωριστική γραμμή από το 1974 και αγωνίστηκε για τις ιδέες αυτές…» είπε μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, πριν απευθυνθεί στους επίδοξους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ.


«Τι έγινε, κύριε υπουργέ των Οικονομικών, στον τομέα της Υγείας;» ρώτησε ο Απόστολος Κακλαμάνης θυμίζοντας τη λαϊκή ρήση «τα λέει στη πεθερά για να τ’ ακούσει η νύφη».


«Πόσο κόστισε φέτος το περίφημο ενοποιημένο κονδύλι; Πρόκειται περί σκανδάλου! Μεγάλου σκανδάλου! Και τι έγινε με κείνο το 4% του τέλους επιστροφής, που θα πλήρωναν δήθεν οι φαρμακοβιομηχανίες στα ασφαλιστικά ταμεία;» διερωτήθηκε ο πρώην πρόεδρος.


«Ανάπτυξη. Δύο χρόνια ακούμε για ανάπτυξη, ανάπτυξη, ανάπτυξη λέμε, αλλά που! Τι έχει γίνει με το ΕΣΠΑ; Τράπεζες; 155 δις ευρώ από το 2008 μέχρι τώρα σε εγγυήσεις σε ρευστό έχουν πάει στις Τράπεζες» σχολίασε ο Απόστολος Κακλαμάνης, χτυπώντας την καμπάνα και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.


Τι έκανε ο υπουργός; Άρχισε να αποκωδικοποιεί το λόγο του συντρόφου του στο κόμμα.


«Ο κύριος Κακλαμάνης έτυχε να απευθύνεται σε μένα, ως παριστάμενος στην αίθουσα (οι υπόλοιποι που ήταν διαλογίζονταν τα περί εξουσίας;), γιατί έτυχε να είμαι στην αίθουσα… Είμαι βέβαιος ότι οι συνάδελφοί μου, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδρος, ο κύριος Κουτρουμάνης, ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καθώς είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε κάθε αναφορά, σε κάθε καταγγελία και σε κάθε υπόδειξη, θα βρουν τρόπο αν απαντήσουν στον πρώην πρόεδρο της Βουλής πειστικά…» ανταπάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος δίνοντας τη λίστα… των υπουργών-υποψήφιων αρχηγών, εκτός του Κουτρουμάνη, ο οποίος δεν έχει δηλώσει προς το παρόν ενδιαφέρον για την αρχηγία. Βέβαια, αν δούμε τον Ηλία Μόσιαλο γιατί όχι και κείνον, ύψος του λείπει;


Ο υπουργός Οικονομικών έδωσε στον πρώην πρόεδρο της Βουλής απαντήσεις για τις ενέργειες που έχουν γίνει, ώστε να παταχθεί η φοροδιαφυγή, για τις λίστες που έχει στα χέρια του, αλλά και για τη συμφωνία με τις Ελβετικές Τράπεζες.


Τα είπε όλα ο υπουργός, εκτός των 155 δις ευρώ. Μην ασχοληθούμε τώρα και με 155 ψωροδισεκατομμυριάκια! Είπαμε, αλλά μην το παραξηλώνουμε κιόλας! 

zougla 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου