Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Η ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΑΝΤΙΒΑΡΟ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΩΝ. Δύο... πεντάδες στη ΝΔ


οι βουλευτές που συγκροτούν τη νέα εσωκομματική ομάδα, αν και διατηρούν στενές πολιτικές σχέσεις με τον Aντ. Σαμαρά, δεν τον είχαν ενημερώσει για τη συνάντησή τους
Μετά τη δημιουργία και δεύτερης εσωκομματικής ομάδας, η ΝΔ «οδεύει» προς τις κάλπες έχοντας σοβαρά προβλήματα
Θέσεις, εν όψει μιας ιδεολογικής και πολιτικής μάχης που έχει ήδη ξεκινήσει στο εσωτερικό της ΝΔ και θα κορυφωθεί λίγο πριν από τις επόμενες εκλογές, λαμβάνουν βουλευτές και στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μετά την ομάδα των «πέντε» (Κυρ. Μητσοτάκης, Μ. Βαρβιτσιώτης, Αρ. Σπηλιωτόπουλος, Κ. Χατζηδάκης και Β. Αντώναρος), χθες -όπως αποκάλυψε το «Εθνος»- πήρε επίσημο χαρακτήρα ακόμη μία κίνηση από πέντε, επίσης, μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, που έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις από τους λεγόμενους μετριοπαθείς.
Συγκεκριμένα, οι κ. Κ. Μαρκόπουλος, Ελ. Βόζενμπεργκ, Μ. Κόλλια, Κ. Τζαβάρας και Κ. Γκιουλέκας, στη συνάντηση που είχαν το βράδυ της Δευτέρας, αποφάσισαν να ακολούθησαν μια κοινή πορεία σε επίπεδο θέσεων και παρεμβάσεων. Οπως τόνισε, μιλώντας στο «Εθνος», ένας εκ των συμμετεχόντων στη συνάντηση αυτή, οι συγκεκριμένοι βουλευτές θα στηρίξουν τον κ. Αντ. Σαμαρά και θα δώσουν «σκληρή μάχη» κατά της οικογενειοκρατίας στην πολιτική, κατά των «προθύμων» που συμφωνούν σε οτιδήποτε και να λέει η τρόικα και κατά του νεοφιλελευθερισμού.
Ιδεολογία
«Η ιδεολογία της ΝΔ είναι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός και αυτό ακριβώς θα αναδείξουμε κόντρα σε εκείνους που θέλουν να απομακρυνθούμε από τις ρίζες μας», προσέθεσε το ίδιο πρόσωπο, «φωτογραφίζοντας» ουσιαστικά τους μετριοπαθείς βουλευτές του κόμματός του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές που συγκροτούν τη νέα εσωκομματική ομάδα, αν και διατηρούν στενές πολιτικές σχέσεις με τον κ. Σαμαρά, δεν τον είχαν ενημερώσει για τη συνάντησή τους. Στη Λ. Συγγρού πληροφορήθηκαν το πρωί της Τρίτης τα τεκταινόμενα, αλλά δεν υπήρξε ουσιαστικά καμία αρνητική αντίδραση.
Μέλη της ηγετικής ομάδας της ΝΔ, μάλιστα, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι θα υπάρξουν -όπως έλεγαν- βουλευτές που θα προβάλουν τη σταθερή ιδεολογία της παράταξης και θα απαντούν σε όλους εκείνους που θέλουν -είτε αφελώς, είτε συνειδητά- να αλλοιώνουν τα μηνύματα που εκπέμπει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, μετά και τη δημιουργία μιας δεύτερης εσωκομματικής ομάδας, η ΝΔ «οδεύει» προς τις κάλπες έχοντας σοβαρά εσωκομματικά προβλήματα, που έχουν σαφέστατα ιδεολογικό και πολιτικό περιεχόμενο.
Οι διαφορετικές προσεγγίσεις που υπάρχουν ήδη και σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της κυβέρνησης Παπαδήμου αλλά και τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών δίνουν την εικόνα ότι η ΝΔ «είναι δύο κόμματα σε... ένα».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου