Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Aπο αυτην ,"διδαχτηκαν" ολες!



Για πολλούς ήταν το μοντέλο που κατάφερε να σπάσει τα ταμπού στην συντηριτική κοινωνία της Αμερικής τη δεκαετία του 50′. Όμως, η Betty Page δεν ήταν μόνο αυτό. Στην πραγματικότητα ήταν μια γυναίκα που... γνώρισε την τη γέννηση της, τη βιομηχανίας του πορνό και έφερε την επανάσταση στο σεξ, κερδίζοντας με την αξία της τον τίτλο της «Πρώτης Αφέντρας» στην ιστορία του σύγχρονου σεξ, αφού κατάφερε να κάνει γνωστά στο ευρύ κοινό τα σαδομαζοχιστικά ερωτικά παιχνίδια!




Η Bettie γεννήθηκε στις 23 Απριλίου του 1923. Τα παιδικά της χρόνια μόνο ρόδινα δεν θα μπορούσε να τα χαρακτηρίσει κάποιος. Παιδί χωρισμένων γονιών, γνώρισε την σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της, ενώ έμεινε ένα χρόνο σε ορφανοτροφείο μαζί με τα δίδυμα αδέλφια της τα οποία προστάτευε πάντα. Στα 20 χρόνια της παντρεύτηκε έναν συμμαθητή της, όμως αποδείχτηκε πως ο έγγαμος βίος, δεν ήταν αυτό που αναζητούσε τότε, κι έτσι το ζευγάρι χώρισε 4 χρόνια αργότερα. Την περίοδο εκείνη η Bettie τελείωσε το Πανεπιστήμιο και άρχισε να ονειρεύεται μια καρίερα ως ηθοποιός. Κάπως έτσι η φιλόδοξη Bettie βρέθηκε στην Νέα Υόρκη…

Στις αρχές της δεκαετίας του 50′, στην Αμερική είχαν αρχίσει να λειτουργούν τα «Camera Clubs», όπου γίνονταν παράνομα γυμνές φωτογραφήσεις. Κι όταν λέμε παράνομα το εννοοούμε, αφού την περίοδο εκείνη στην χώρα απαγορευόταν κάθε τι γυμνό ή προκλητικό για την κοινωνία. Έτσι, οι ιδιοκτήτες των «Camera Clubs», έχοντας αφουγκρασθεί αυτό που ζητούσε ο κόσμος, αλλά ακόμη γωρίζοντας πως κάθε τι παράνομο, είναι και προσοδοφόρο και θέλοντας να παρακάμψουν το νομοθετικό πλαίσιο, υιοθέτησαν ως «βιτρίνα» τις καλλιτεχνικές φωτογραφήσεις. Βέβαια, ήταν κοινό μυστικό πως οι «καλλιτεχνικές» φωτογραφήσεις, ήταν στην πραγματικότητα παραγγελίες φωτογραφιών «σεξουαλικού περιεχομένου».
Σε ένα από αυτά τα κλάμπ, γνώρισε την περίοδο εκείνη η Bettie Page τον φωτογράφο Cass Carr. Η έλλειψη αναστολής και φυσικά η φιλοδοξίας της, την έκαναν σύντομα ένα από τα πρώτα και πιο αγαπημένα μοντέλα της πρώιμης εποχής στην ερωτική βιομηχανία. Το 1951, η Betty φιγουράρει στις σελίδες πολλών αντρικών περιοδικών όπως Wink, Titter, Eyefull και Beauty Parade. Ανάμεσα στο 1952 και 1957 δούλεψε με τον φωτογράφο Irving Klaw ως Pin-Up μοντέλο, ενώ οι ρόλοι της ως σκλάβα, αφέντρα, κ.α σε συνδυαμό με τα μαύρα εσώρουχα και τις ψιλοτάκουνες γόβες της, την έκαναν περιζήτητη. Έτσι, ο καθένας που ήθελε να έχει σπίτι του κάτι από την Bettie και τις φαντασιώσεις της, σε οποιαδήποτε εκδοχή ή βίτσιο ονειρευόταν, μπορούσε να την παραγγείλει… στη στάση και το ρόλο που προτιμούσε και έφτανε σπίτι του ταχυδρομικά!
Η συνεργασία της Page και του Klaw δεν περιορίστηκε μόνο στις φωτογραφίσεις σαδομαζοχιστικών «παιχνιδιών». Γύρισαν και ταινίες μικρού μήκους, στις οποίες η Page και οι συμπρωταγωνίστριές της, φορούν δερμάτινα σέξι εσώρουχα, σκηνοθετούν φετιχιστικά σενάρια, δένονται, δίνουν ξυλιές η μια στην άλλη, αλλάζουν ρόλους.
Η φήμη της έφτασε και στα λαγωνικά του Playboy και έτσι, δεν άργησαν να της προτείνουν να γίνει ένα από τα πρώτα κουνελάκα του Hugh Hefner. Ο ίδιος μάλιστα είχε δηλώσει χρόνια αργότερα για εκείνη στο Associated Press. «Η Betty ήταν ένα αξιοθαύμαστο άτομο. Το πρόσωπο και η προσωπικότητα της, επηρέασε την σεξουαλικότητα της εποχής και τελικά η παρουσία της είχε τεράστια επίδραση στην κοινωνία».
Από τα τέλη της δεκαετίας του 1950 μέχρι και τον θάνατό της το 2008, η Betty Page αρχίζει να ασχολείται ενεργά με τα κοινά. Συμμετέχει σε διάφορες εκκλησιαστικές ανθρωπιστικές αποστόλες στην Αφρική, (σε κάποιες απορρίφθηκε η συμμετοχή της, λόγω των διαζυγίων που είχε). Παράλληλα, παντρεύεται για δεύτερη φορά τον πρώτο της άντρα (τον οποίο χωρίζει γι ακόμη μια φορά λίγο αργότερα), ενώ ακολουθεί και ένας τρίτος γάμος, που θα έχει κι αυτός μικρή διάρκεια. Για μια μεγάλη περίοδο υποφέρει από κατάθλιψη, βίαιες εναλλαγές στη διάθεση, ενώ πέρασε αρκετά χρόνια σε ψυχιατρικκή κλινική.
Το σίγουρο είναι πως η Betty Page άφησε το στίγμα της στην εποχή της, για να συνεχίσει μέχρι τις μέρες μας να θεωρείται η Πρώτη Δασκάλα του BDSM!


seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου