Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Πήραμε προθεσμία 15 ημερών για να βρούμε απο πού θα κόψουμε 300 εκ. ευρώ!

Δεκαπέντε ημέρες έχει στη διάθεσή της η ελληνική κυβέρνηση για να αντιπροτείνει στην τρόικα ισοδύναμο μέτρο ύψους 300 εκατ. ευρώ, μετά και τη διαφωνία
που προέκυψε στο θέμα της περικοπής των επικουρικών συντάξεων.
Αυτό αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και των υπουργών Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη με την τρόικα, η οποία ολοκληρώθηκε στις 6 το πρωί.


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μεταβαίνει στις Βρυξέλλες  για το Eurogroup, με το υπόλοιπο πακέτο των μέτρων συμφωνημένο. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξέφρασε την ελπίδα να ληφθεί μια θετική απόφαση στο Eurogroup, ενώ άφησε αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά -που επέμεινε στο ζήτημα των συντάξεων- λέγοντας: «Είναι ώρα ευθύνης για όλους».

Ο κ. Βενιζέλος είπε: «Φεύγω για τις Βρυξέλλες, με την ελπίδα να διεξαχθεί η συνεδρίαση του Eurogroup και να ληφθεί μια θετική απόφαση για το νέο πρόγραμμα. Από το νέο πρόγραμμα εξαρτάται η χρηματοδοτική επιβίωση της χώρας για τα επόμενα χρόνια, εξαρτάται η ολοκλήρωση ή η μη ολοκλήρωση του PSI, εξαρτάται το αν η χώρα θα παραμείνει στην πραγματικότητα μέσα στην Ευρωζώνη ή θα τεθεί σε κίνδυνο η ίδια η ευρωπαϊκή της προοπτική.
Είναι η ώρα της ευθύνης για όλους.
Δεν υπάρχουν περιθώρια για οποιαδήποτε άλλη σκοπιμότητα. Απομένουν ζητήματα που πρέπει να διευκρινιστούν μέχρι την ώρα που θα συνεδριάσει το Eurogroup, ζητήματα τα οποία εξαρτώνται από την συνείδηση ευθύνης που πρέπει να έχουν όλοι εκείνοι οι παράγοντες οι οποίοι κατ' εντολή του ελληνικού λαού παίζουν έναν κρίσιμο πολιτικό ρόλο, ιδίως μάλιστα όταν φιλοδοξούν να παίξουν έναν κρισιμότερο ρόλο στην διακυβέρνηση του τόπου αυτού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου