Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Νέο κύμα ψύχους σε Τουρκία και Ιταλία


Προειδοποίηση για νέα επιδείνωση του καιρού τις επόμενες μέρες εξέδωσε το υπουργείο Ασφάλειας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, όπου αυξήθηκε ο θλιβερός απολογισμός των θυμάτων από το κρύο. Την ίδια ώρα, νέο κύμα ψύχους έπληξε σήμερα μεγάλο μέρος της Τουρκίας, ενώ στην Ιταλία ο απολογισμός της κακοκαιρίας έχει φτάσει τους 43 νεκρούς.


Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Τέσσερις άνθρωποι νεκροί

Προειδοποίηση για νέα επιδείνωση του καιρού τις επόμενες μέρες εξέδωσε το υπουργείο Ασφάλειας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, όπου αυξήθηκε ο θλιβερός απολογισμός των θυμάτων από το κρύο.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, το τελευταίο 24ωρο τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το δριμύ ψύχος. Νεκρός από το κρύο βρέθηκε σήμερα το πρωί ένας 48χρονος στην Τσαΐνιτσα της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας.

Χθες, ένα 47χρονος πέθανε από υποθερμία στο απομονωμένο χωριό Μπάνοβιτς και ένας 72χρονος άστεγος πέθανε στο Μπρτσκο. Μία ηλικιωμένη γυναίκα 90 ετών πέθανε στο σπίτι της στο Πριέντορ.

Το υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται ότι αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας με σφοδρές χιονοπτώσεις από σήμερα έως τις 12 Φεβρουαρίου και ζήτησε να ληφθούν πρόσθετα μέτρα προστασίας και να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις και τα ταξίδια.

Στις κεντρικές οδικές αρτηρίες στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη σήμερα διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των οδικών αξόνων στο Μόσταρ και στο Σαράγεβο που είχαν αποκλειστεί λόγω του χιονιού από τις 3 Φεβρουαρίου.

Στο Μαυροβούνιο, από την εμφάνιση του κύματος κακοκαιρίας έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι. Ένας 51χρονος, που βρέθηκε σήμερα παγωμένος στο χωριό Μπογιόβιτσι, είναι το τρίτο θύμα της σφοδρής κακοκαιρίας.

Οι οδικές συγκοινωνίες δεν διεξάγονται στο βόρειο τμήμα της χώρας, ενώ με καθυστερήσεις πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των τρένων.
Νέο κύμα ψύχους έπληξε πλήττει την Τουρκία
Νέο κύμα ψύχους έπληξε σήμερα μεγάλο μέρος της Τουρκίας, προκαλώντας αναστάτωση στις αεροπορικές και τις οδικές μεταφορές, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

Περισσότεροι από 2.000 επαρχιακοί δρόμοι έχουν κλείσει εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων που σημειώνονται στην κεντρική, την ανατολική και τη βορειοανατολική Τουρκία, προκαλώντας επίσης το κλείσιμο των σχολείων σε πολλές επαρχίες των περιφερειών αυτών, διευκρίνισε το πρακτορείο.

Τη νύκτα ο υδράργυρος έπεσε στους 22 βαθμούς υπό το μηδέν στο Ιγκντίρ, μια ανατολική επαρχία στα σύνορα με την Αρμενία.

Συνολικά ματαιώθηκαν 84 τοπικές και διεθνείς πτήσεις από τα δύο αεροδρόμια της Κωνσταντινούπολης εξαιτίας του πάγου και του ψύχους.

Στην Άγκυρα, το χιόνι επέστρεψε σήμερα, έπειτα από δύο ημέρες που οι χιονοπτώσεις είχαν σταματήσει, και ο παγετός προκαλεί αναστάτωση στην οδική κυκλοφορία.
Νέο κύμα ισχυρού ψύχους και χιονοπτώσεων στην Ιταλία
Η Ιταλία, όπου ο απολογισμός της κακοκαιρίας έχει φτάσει τους 43 νεκρούς, ετοιμαζόταν σήμερα για ένα νέο κύμα ισχυρού ψύχους και χιονοπτώσεων ενώ ο στρατός συνεχίζει τον εκχιονισμό σε χωριά της νότιας Ιταλίας που έχουν αποκλειστεί από τρία μέτρα χιονιού.

«Ένα κύμα ψύχους προερχόμενο από την Αρκτική θα αρχίσει να πλήττει τη βορειοανατολική Ιταλία και μετά θα μετακινηθεί προς το νότο», ανακοίνωσε ο Φράνκο Γκαμπριέλι, ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.

Οι Ιταλοί μετεωρολόγοι προβλέπουν από απόψε ισχυρούς παγωμένους ανέμους στο βορρά και επανάληψη των χιονοπτώσεων το βράδυ της Παρασκευής και το Σάββατο στη Ρώμη, μια πόλη που έχει συνήθως ήπιους χειμώνες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου