Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Επαναστατικό εμβόλιο κατά της ηρωίνης


Επαναστατικό εμβόλιο κατά της ηρωίνης : Το τέλος του δράματος που βιώνουν εκατομμύρια τοξικομανείς και οι οικογένειές τους φαίνεται να είναι κοντά. Εμβόλιο που υπόσχεται να τους βοηθήσει να αποτοξινωθούν από

Το τέλος του δράματος που βιώνουν εκατομμύρια τοξικομανείς και οι οικογένειές τους φαίνεται να είναι κοντά. Εμβόλιο που υπόσχεται να τους βοηθήσει να αποτοξινωθούν από την ηρωίνη αναμένεται να είναι έτοιμο μέσα σε πέντε χρόνια. 

Οπως ανακοίνωσε στέλεχος του υπουργείου Υγείας του Μεξικού, η κυβέρνηση της χώρας έχει εξασφαλίσει την πατέντα της θεραπείας, αφού αυτή δοκιμάστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία σε εθισμένα ποντίκια. 



«Το επόμενο βήμα είναι η δοκιμή του σε ανθρώπους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του υπουργείου, Σάλομον Τσερτορίβσκι, ο οποίος πρόσθεσε ότι «αυτή η θεραπεία δεν αφορά μόνο την ηρωίνη, αλλά μπορεί να επεκταθεί και στην αντιμετώπιση του εθισμού στην κοκαΐνη και τις μεθαμφεταμίνες».

Σύμφωνα με την ισπανόφωνη εφημερίδα «Reforma», το εμβόλιο που παρασκεύασε το Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του Μεξικού προκαλεί αντίδραση του ανοσοποιητικού που εμποδίζει την ηρωίνη να μπει στο νευρικό σύστημα και να προσκολληθεί στους υποδοχείς οπιοειδών που βρίσκονται στον εγκέφαλο. 

Αυτή η διαδικασία μειώνει την επίδραση που έχει η λήψη του ναρκωτικού, δηλαδή την «πλημμύρα» ενδορφινών που προκαλούν το αίσθημα ευεξίας. Πειράματα που πραγματοποιήθηκαν σε ποντίκια εθισμένα στην ηρωίνη έδειξαν ότι τα στερητικά τους σύνδρομα εξαφανίστηκαν επειδή το εμβόλιο μείωσε την επιθυμία τους για τη δόση τους. 

«Το εμβόλιο δεν θα είναι η λύση σε όλους τους εθισμούς, αλλά είναι ένα τρόπος να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα πάνω απ’ όλα στη θεραπεία των εθισμών» αναφέρει χαρακτηριστικά η Μαρία Ελενα Μεντίνα Μόρα, διευθύντρια του Εθνικού Ινστιτούτου Ψυχιατρικής του Μεξικού. 

«Ελπίζουμε ότι οι άνθρωποι που θα κάνουν το εμβόλιο θα έχουν μικρότερη επιθυμία να παίρνουν το ναρκωτικό, επειδή η δόση του εμβολίου θα ακυρώνει την ευχαρίστηση που θα νιώθουν από το ναρκωτικό. Προφανώς όμως, για να έχει αποτέλεσμα αυτό το εμβόλιο, ο χρήστης θα πρέπει να έχει φτάσει στο σημείο να θέλει να νικήσει τον εθισμό του και να συμμετέχει σε πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης» διευκρινίζει η Μόρα.



espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου