Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

«Αντάρτικο» συνείδησης βουλευτών


Τα κομματικά επιτελεία μετρούν τις δυνάμεις τους, με το πρόβλημα αυτή την ώρα να εντοπίζεται κυρίως στο ΠΑΣΟΚ, καθώς πολλοί βουλευτές με δηλώσεις τους στη Βουλή, στέλνουν το μήνυμα ότι θα ψηφίσουν κατά συνείδηση, στη Βουλή, τα νέα μέτρα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει τη ρύθμιση για τη μείωση του κατώτατου μισθού. 

Οι βουλευτές θα ψηφίσουν, όπως ορίζει το Σύνταγμα, διεμήνυσε ο Ανδρέας Μακρυπίδης, ενώ ο Μανώλης Στρατάκης δήλωσε ότι ακόμη δεν έχει αποφασίσει τι θα πράξει στην κρίσιμη ψηφοφορία, λέγοντας ότι η χώρα έχει ανάγκη σωτηρίας, αλλά πρώτιστη ανάγκη σωτηρίας έχουν οι πολίτες της.

Σκληρότερος όλων ο βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι ο  ίδιος δεν θα ψηφίσει, καθώς δήλωσε χαρακτηριστικά «δεν πρέπει να μας απασχολεί πως θα ψηφιστεί το νέο μνημόνιο, θα βρεθούν να το ψηφίσουν οι αναλώσιμοι του πολιτικού και οικονομικού συστήματος».

Το αίτημα που του μεταφέρουν οι πολίτες να μην ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση, γνωστοποίησε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ξεκαθαρίζοντας, όμως, ότι ο ίδιος, παρά τη φθορά, θα τη στηρίξει, μιας και, όπως είπε, «αυτός είναι ο δρόμος που υποχρεωτικά πρέπει να περπατήσουμε».

Στη ΝΔ, την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα συνδικαλιστικού της ΝΔ υπέβαλε ο Γιάννης Μανώλης, λέγοντας ότι θέλει να είναι απέναντι στα μέτρα που λαμβάνονται, την έγκριση των οποίων από τον Αντώνη Σαμαρά χαρακτήρισε λάθος.
athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου