Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

«ΚΑΤΑΝΟΩ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ...» Διαμαντοπούλου: Το ήθος της Ελλάδας δεν είναι οι μούντζες


Διαμαντοπούλου: Το ήθος της Ελλάδας δεν είναι οι μούντζες
Την κατανόησή της για την οργή των παιδιών αλλά και την ανάγκη να καταλογισθούν ευθύνες για τις πράξεις τους επεσήμανε η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, σε συνέντευξή της στην «Κοινωνία Ωρα Mega».
Αναφερόμενη στα έκτροπα της παρέλασης των Ιωαννίνων, η κυρία Διαμαντοπούλου υπογράμμισε ότι τα παιδιά επηρεάζονται από τα όσα γίνονται, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν και τα ίδια ευθύνη για την συμπεριφορά τους.

«Εδωσα εντολές να γίνουν όλες οι διαδικασίες που είναι αναγκαίες, αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη και συνεργασίες μεταξύ διευθυντών με καθηγητές αλλά και εγώ περιμένω την απόφαση του συλλόγου των εκπαιδευτικών των συγκεκριμένων σχολείων οι οποίοι έχουν και την ευθύνη για την ποινή η οποία πρέπει να επιβληθεί και η οποία νομίζω θα είναι πολύ ενδεικτική και για την θέση που παίρνουν οι εκπαιδευτικοί σε τέτοιου είδους φαινόμενα», είπε χαρακτηριστικά.
Το ήθος της Ελλάδας δεν είναι οι μούντζες
«Είμαστε μια χώρα όπου έχουμε ξεχάσει ότι πρέπει να υπάρχουν και η αμοιβή και η ποινή. Καταλαβαίνω την οργή των νέων παιδιών, καταλαβαίνω κάθε εκδήλωση η οποία είναι στα πλαίσια της δημοκρατίας και του ήθους μιας κοινωνίας. Ομως το ήθος της Ελλάδας δεν είναι να γυρίζει κάποιος και να μουντζώνει τον πρέσβη, τον δήμαρχο, οτιδήποτε, οποιονδήποτε, ή τον διπλανό του ή τον συμμαθητή του», πρόσθεσε η κυρία Διαμαντοπούλου.
«Αυτή η εικόνα στα Γιάννενα έκανε τον γύρο του κόσμου πάλι. Δεν είναι απλό πράγμα αυτό που συνέβη. Πρέπει να του δώσουμε την μεγάλη και πραγματική διάσταση που έχει», συμπλήρωσε.
Οσον φορά στο νέο νόμο για την διοίκηση στα Πανεπιστήμια, η υπουργός επεσήμανε ότι οι πρυτανικές αρχές έχουν στα χέρια τους όλα τα εργαλεία για την εφαρμογή του.
«Σέβομαι το αυτοδιοίκητο, όμως ο νόμος λέει ότι η διοίκηση του Πανεπιστημίου, δηλαδή οι πρυτανικές αρχές έχουν όλη την ευθύνη της εφαρμογής, όλα τα εργαλεία, αν υπάρχουν εξωπανεπιστημιακοί υπάρχουν δυνατότητες με τους εισαγγελείς, αν υπάρχουν εμπόδια από τους εσωτερικούς -είτε καθηγητές είτε φοιτητές- υπάρχουν τα όργανα του πανεπιστημίου τα οποία πρέπει να επιβάλουν συγκεκριμένες επιλογές», δήλωσε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι έχουν ήδη γίνει οι εκλογές σε έξι ιδρύματα.
Παράλληλα, αφού ανέφερε ότι τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι χώρος ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης ιδεών, τόνισε ότι από τα 70 άρθρα του νόμου εφαρμόζονται ήδη τα 69 ενώ θεωρεί κρίσιμη την ιδιαιτερότητα του νόμου που προβλέπει όχι μόνο το τι πρέπει να εφαρμοστεί αλλά και το τι θα συμβεί εφόσον δεν εφαρμοστεί.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου