Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Βενιζέλος: Συμφωνία-απάντηση σε αυτούς που στόχευαν στη χρεοκοπία της Ελλάδας



 
Βενιζέλος: Συμφωνία-απάντηση σε αυτούς που στόχευαν στη χρεοκοπία της Ελλάδας
  

«Η Ελλάδα είναι και θα είναι μέλος του ευρώ και θα στηρίζεται από τους εταίρους της» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Mega, τονίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική διεύθυνση και σταθερότητα.

«Οι συμφωνίες των Βρυξελλών είναι ιστορικής σημασίας για την Ελλάδα, η οποία δένεται άρρηκτα με το ευρώ και την τύχη του» είπε.


Η συμφωνία αυτή αποτελεί απάντηση στους κερδοσκόπους που στόχευαν στην χρεοκοπία της Ελλάδας και της εξόδό της από την ευρωζώνη, ανέφερε.

«Πίσω από τις συμφωνίες αυτές, υπάρχουν οι θυσίες των ελλήνων πολιτών» πρόσθεσε.  «Αν μπορούσαμε να πάμε σε ένα ασφαλές καταφύγιο χωρίς τις θυσίες, θα είχαμε επιλέξει αυτόν τον δρόμο» είπε ο υπουργός.

Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ακόμα: «Μακάρι οι εταίροι να είχαν καταλάβει από το 2010 ότι έπρεπε να μπει μαχαίρι στο δημόσιο χρέος».

Παράλληλα έκανε λόγο για ύφεση «πολεμικών περιόδων». «Θα πρέπει να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας στο να πέσουν οι τιμές» είπε ακόμα.

Ο κ. Βενιζέλος είπε: «Θέλει δουλειά, δουλειά και πάλι δουλειά για να εφαρμόσουμε το νέο πρόγραμμα και να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας». «Να μετατρέψουμε τη χώρα μας σε φιλοεπενδυτική για να γίνει και φιλοεργατική», είπε ο κ. Βενιζέλος.

«Αν κάνουμε διαρθρωτικες αλλάγες χωρίς δισταγμούς και χωρίς καθυστερήσεις, θα μειώσουμε την πίεση στους μισθούς και τις συντάξεις» συμπλήρωσε.

«Υπήρξε σοκ μπροστά στις νέες συνθήκες. Δεν ήταν προτεοιμασμένοι ούτε κυβέρνηση, ούτε Βουλή ούτε κοινωνία» επεσήμανε ο Ευ. Βενιζέλος.

Ο υπουργός ανέφερε ότι «τώρα πια δεν μπορούμε να διστάζουμε και να έχουμε αμφιταλαντευόμενη στάση, η χώρα θέλει πολιτική διεύθυνση και σταθερότητα».

Ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του συνόλου των κομμάτων της αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο ακόμη και για «επικίνδυνη χαρτοπαικτική αντίληψη» για την αντίθεσή τους στις αποφάσεις που ελήφθησαν στο Eurogroup και στα σκληρά δημοσιονομικά και φορολογικά μέτρα. «Υπήρχαν και μικροκομματικές σκοπιμότητες και αυτό αφορά όλα τα κόμματα, ιδίως αυτά που ακολουθούν δρόμο κριτικής χωρίς αντιπρόταση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου