Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Στόχος 100.000 ψηφοφόροι στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ


Στόχος 100.000 ψηφοφόροι στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ : Στην τελική  ευθεία βρίσκονται πλέον οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και οι  δυνάμεις που τους υποστηρίζουν. Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες και

Στην τελική ευθεία βρίσκονται πλέον οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και οι δυνάμεις που τους υποστηρίζουν. Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες και συγκεκριμένα στις 18 Μαρτίου το ΠΑΣΟΚ θα έχει εκλέξει τον νέο αρχηγό του. 

Τις επόμενες μέρες θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες και όπως όλα δείχνουν, θα πρόκειται μόνο για δύο: του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Χρήστου Παπουτσή. Και ο λόγος που δεν πρόκειται να υπάρξει τρίτη υποψηφιότητα είναι καθαρά καταστατικός. Για να έχει ισχύ μια υποψηφιότητα, θα πρέπει ο υποψήφιος να συγκεντρώσει 94 υπογραφές από τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου. 



Το Εθνικό Συμβούλιο αποτελείται από 377 μέλη, που σημαίνει ότι οι υποψήφιοι μπορεί να είναι μέχρι τρεις. Με δεδομένο όμως ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που είναι και το φαβορί, στοχεύει τους 200, (δηλαδή το διπλάσιο αριθμό υπογραφών που απαιτούνται), τότε ο καθείς αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει χώρος για τρίτη υποψηφιότητα. Ετσι έχει ενδιαφέρον η στάση που θα τηρήσει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να περνάει δύσκολες εποχές τόσο στα οικονομικά του όσο και στον αριθμό των μελών του που έχουν μειωθεί κάθετα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει όραμα-στόχος και αυτός είναι οι 100.000 ψηφοφόροι. Στο ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν πως οι κάλπες δεν θα στηθούν μόνο στα κεντρικά καταστήματα των δήμων και αυτό γιατί θέλουν να βρεθούν οι οπαδοί πιο κοντά στην κάλπη. Η εκτίμηση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ είναι ότι η προσέλευση μελών και φίλων μπορεί να φτάσει, παρά τη δύσκολη συγκυρία, στις εκατό χιλιάδες. 

Σίγουρα αισιόδοξη εκτίμηση, αλλά κάποιοι επιμένουν πως είναι εφικτή. Η επιτροπή δεοντολογίας υπό τον Γιώργο Ανωμερίτη θα έχει την ευθύνη για το ηλεκτρονικό σύστημα και συνολικά της διαδικασίας. Ερώτημα παραμένει τέλος πώς θα κινηθούν οι πρώην στενοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, Παύλος Γερουλάνος και Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που αποφεύγουν να κινηθούν υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου, ενώ από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού διαμηνύουν ότι ουδείς μπορεί να μιλά εξ ονόματός του.



espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου