Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Ιερισσός: Πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων


Κεντρική Μακεδονία Ιερισσός: Πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων

Ο Δήμος Αριστοτέλη συμμετέχει  στο Πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μετά την κατάθεση του αιτήματος από το Δήμο Αριστοτέλη, οι υπηρεσίες του οποίου συνέλεξαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά των δημοτών, εγκρίθηκε η χορήγηση σημαντικών ποσοτήτων τροφίμων.

Τα τρόφιμα που θα χορηγηθούν στους δικαιούχους είναι: ζυμαρικά (μακαρόνια Νο 6, κριθαράκι μέτριο και μακαρονάκι κοφτό), ρύζι και τυρί Φέτα.



Σε ότι αφορά το Δήμο Αριστοτέλη, για κάθε κατηγορία προϊόντων (ζυμαρικά, ρύζι, τυρί) εγκρίθηκε η χορήγηση τροφίμων σε 666 άπορα άτομα και 714 οικογένειες.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η χορήγηση ποσότητας περίπου 40 τόνων ζυμαρικών, 30 τόνων ρυζιού και 5,5 τόνων τυριού Φέτας.

Η δωρεάν διανομή τροφίμων αφορά σε περισσότερους από 3.000 συνδημότες μας και οι συνολικές ποσότητες των τροφίμων που θα διανεμηθούν ξεπερνούν τους 75 τόνους.

        Με μέριμνα του Δήμου Αριστοτέλη, ξεκίνησε η μεταφορά των τροφίμων σε αποθηκευτικούς χώρους των Κοινοτικών Καταστημάτων όλων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου.

Στο προσεχές χρονικό διάστημα θα ενημερωθούν οι δημότες με κάθε πρόσφορό τρόπο και θα ξεκινήσει η διανομή των τροφίμων στους δικαιούχους.

Με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Χρήστος Πάχτας ανέφερε τα εξής:

           «Η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας, δε μπορεί να αφήσει ανεπηρέαστους κανέναν από εμάς, πόσο μάλλον την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία καλείται να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην υποστήριξη των οικονομικά αδυνάτων δημοτών. Δημοτών οι οποίοι πλήττονται από την ανεργία, τη φτώχεια και την οικονομική αδυναμία.

           Βρισκόμαστε στη ευχάριστη θέση να έχουμε διασφαλίσει ως Δήμος σημαντικές ποσότητες τροφίμων-πάνω από 75 τόνους- για απόρους συνδημότες μας και νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα, μέσω του Προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

           Η αξία του Προγράμματος αυτού είναι ιδιαίτερα σημαντική στις μέρες μας, όπου η πατρίδα μας δοκιμάζεται και οι πολίτες δυσκολεύονται, ολοένα και περισσότερο, να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

           Ένα μεγάλο μέρος του Προγράμματός μας, αφορούσε την παροχή βοήθειας και υποστήριξης στους συμπολίτες μας, στη δημιουργία ενός Πλέγματος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, ενός κοινωνικού προγράμματος  φροντίδας ηλικιωμένων και ευπαθών ατόμων και στη δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης.

           Στην κατεύθυνση αυτή, σχεδιάζουμε σημαντικές δράσεις για να  ξαναφέρουμε την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη στις γειτονιές και τα χωριά μας.

           Με την διατήρηση των δομών «Κοινωνική Μέριμνα» και «Βοήθεια στο Σπίτι» και την αξιοποίηση του προσωπικού τους, επιδιώκουμε να δώσουμε ένα «φιλί ανθρωπιάς» σε κάθε βασανισμένο συνάνθρωπό μας.

           Στην τελευταία πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, αποφασίσαμε την ίδρυση «Κοινωνικού Παντοπωλείου» στο Δήμο Αριστοτέλη, μέσω το οποίου θα παρέχονται στους δικαιούχους βασικά είδη διατροφής, καθώς και είδη πρώτης ανάγκης και καθαριότητας, έτσι ώστε οι συμπολίτες μας να συνεχίσουν να ζουν αξιοπρεπώς και να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. 

           Μέσω της Κοινωφελούς μας Επιχείρησης «Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ», σκοπεύουμε να καταθέσουμε, άμεσα, προτάσεις για τη δημιουργία νέων δομών «Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.)». Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε τα ίδια θετικά αποτελέσματα που είχαμε με τη δημιουργία των νέων δομών Παιδικών Σταθμών και Κ.Δ.Α.Π. στο Δήμο μας, που στην ουσία διπλασιάστηκαν. 

           Με τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων και του εξοπλισμού της Μαθητικής Εστίας Αρναίας, δημιουργούνται θετικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξης ενός Προγράμματος Σίτισης, με την αξιοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού και του εξοπλισμού του Δήμου και της Κοινωφελούς μας Επιχείρησης, αλλά και τη συμβολή του Γραφείου Εθελοντισμού που συστήσαμε στο Δήμο. 

           Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να συγχαρώ για την προσπάθεια τους το προσωπικό των προγραμμάτων «Κοινωνική Μέριμνα» και «Βοήθεια στο Σπίτι», που συνετέλεσαν τα μέγιστα ώστε να διασφαλιστούν οι ποσότητες των τροφίμων που θα διανεμηθούν τις επόμενες ημέρες στους δικαιούχους συνδημότες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου