Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Το ΣΔΟΕ ερευνά κομπίνα και στη Θεσσαλονίκη με "βουλγαροποίηση" πολυτελών αυτοκινήτων

Μεγάλη έρευνα του ΣΔΟΕ βρίσκεται σε εξέλιξη για κατόχους αυτοκινήτων που έχουν παραδώσει τις πινακίδες των πολυτελών αυτοκινήτων τους και τα έχουν «βαφτίσει» βουλγαρικά
Η έρευνα του ΣΔΕΟ στη Θεσσαλονίκη και σε άλλους νομούς της Βόρειας Ελλάδας ξεκίνησε αρχές του χρόνου. Στο μικροσκόπιο έχουν τεθεί κάτοχοι πολυτελών αυτοκινήτων που έχουν παραδώσει τις πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού στην Ελλάδα, αλλά έχουν «μετατρέψει» τα αυτοκίνητά τους σε βουλγαρικά, με πινακίδες κυκλοφορίας της γειτονικής χώρας, γλιτώνοντας έτσι τεκμήρια, υψηλά τέλη κυκλοφορίας και ασφάλιστρα.

Το φαινόμενο της κυκλοφορίας αυτοκινήτων με βουλγαρικές πινακίδες, που πολλοί εμφανίζουν ως νόμιμο στην Ελλάδα, διαφημίζοντας το μάλιστα και με αναρτήσεις στο Διαδίκτυο, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των διωκτικών αρχών και σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή» έχει ξεκινήσει μια πρώτη δειγματοληπτική έρευνα στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης.
Υπό έλεγχο βρίσκονται τουλάχιστον 500 περιπτώσεις κατόχων πολυτελών αυτοκινήτων, για τα οποία θα ακολουθήσουν «διασταυρώσεις» αν ταξινομήθηκαν στη γειτονική χώρα και κυκλοφορούν πάλι στην Ελλάδα με βουλγαρικές πινακίδες.

Πληροφορίες: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου