Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Economist: Συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με αντιπρόεδρο Παπαδήμο


 
Στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές αναφέρεται το περιοδικό "Economist" σε άρθρο του με τίτλο "Steady as she goes, surprisingly".
Σύμφωνα με το περιοδικό, αναμένεται πτώση του δικομματισμού, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό, που να προκληθεί ριζική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα.

"Οι κινδυνολόγοι ισχυρίζονται ότι τα αριστερά κόμματα υπονομεύουν τη συμφωνία διάσωσης και μπορεί να οδηγήσουν τη χώρα εκτός ευρώ, ενώ άλλοι φοβούνται ότι ακροδεξιά κόμματα θα καταφέρουν να μπουν στη Βουλή" σημειώνει ο αρθρογράφος.
Συνεχίζοντας, επισημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία έχει το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις με το ΠΑΣΟΚ, που ετοιμάζεται να αλλάξει αρχηγό να βρίσκεται πολύ πίσω και για πρώτη φορά να το ξεπερνούν κόμματα της Αριστεράς.
Σύμφωνα με τον Economist, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δοκίμασαν με επιτυχία τη συνεργασία, δείχνοντας εμπιστοσύνη στον Λουκά Παπαδήμο, κάτι που δεν αποκλείεται να επαναληφθεί.
"Είναι απίθανο η Νέα Δημοκρατία να κερδίσει την αυτοδυναμία. Πολιτικοί σε όλη την Ευρώπη, φοβούνται ότι οι εκλογές θα εμποδίσουν την Ελλάδα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. Όμως ακόμα και αν τα μικρά κόμματα ανέβουν δεν πρόκειται να υπάρξει καποια μεγάλη αλλαγή" εκτιμά ο αρθρογράφος.
Επικαλούμενος διεθνείς αναλυτές, ο αρθρογράφος σημειώνει ότι είναι ανοικτό το ενδεχόμενο η Νέα Δημοκρατία να σχηματίσει κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ.
"Μια τέτοια κυβέρνηση θα είχε ισχυρή πλειοψηφία" τονίζει και προσθέτει ότι πολλοί υπουργοί θα παρέμεναν στη θέση τους, ενώ ο Λουκάς Παπαδήμος ίσως να παραμείνει στο προσκήνιο, στη θέση του αντιπροέδρου.
"Αυτο θα καθησύχαζε τους Ευρωπαίους ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να εφαρμόζει το πρόγραμμά της" καταλήγει το άρθρο.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου