Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Η ιστορία του “Χακτιβισμού”


Ο χακτιβισμός έχει φτάσει σε κομβικό σημείο. Το έτος 2011 σημειώθηκαν οι περισσότερες ενέργειες χακτιβισμού στην ιστορία.

Οι χακτιβιστές χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά εργαλεία για την παραβίαση της ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων ως διαμαρτυρία ή για να λάβουν θέση σε κάποια πολιτικά ζητήματα. Η νέα γενιά των hackers επιδιώκει τη δικαιοσύνη και είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο για τις αρχές να τους σταματήσουν.

Πράκτορας του FBI αναφέρει ότι οι διαδικτυακοί ακτιβιστές είναι πολύ δυνατοί για να τους σταματήσει η οποιαδήποτε κυβέρνηση. Επίσης αναφέρει ότι, οι σημερινές μέθοδοι των ΗΠΑ για την πρόληψη των διαδικτυακών επιθέσεων δεν επαρκούν.
Οι χακτιβιστές θεωρούν ότι τελούν σημαντικό έργο και δεν θέλουν να τους σχετίζουν με τους κοινούς διαδικτυακούς εγκληματίες που παραβιάζουν ιστοσελίδες προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα. Οι χακτιβιστές πραγματοποιούν επιθέσεις και παραβιάζουν δεδομένα που αφορούν την πολιτική.
Υπάρχουν τρεις τύποι χακτιβισμού:  οι white hat hackers, grey hat hackers και οι black hat hackers. Οι “white hat hackers” δεν χρησιμοποιούν κακόβουλα μέσα για την παραβίαση ενός συστήματος.
Οι “grey hat hackers” έχουν διφορούμενους κώδικες δεοντολογίας και είναι πρόθυμοι να σπάσουν τους νόμους του hacking.
Οι “black hat hackers” θα παραβιάσουν την ασφάλεια ενός συστήματος με οποιοδήποτε τρόπο, γιατί κυρίως θέλουν να αποδείξουν ότι γνωρίζουν τον τρόπο να το κάνουν.
Δείτε στο Infographic που ακολουθεί πως έγινε τόσο μεγάλη διαδικτυακή δύναμη ο χακτιβισμός.
Hacktivism800 Η ιστορία του “Χακτιβισμού” [Infographic]
SecNews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου