Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

"Εξπρές του μεσονυκτίου" για τους ομοφυλόφιλους o τουρκικός στρατός


"Εξπρές του μεσονυκτίου" για τους ομοφυλόφιλους o τουρκικός στρατός : Στο τουρκικό στρατό ζητάνε από τους ομοφυλόφιλους φωτογραφίες τη στιγμή που κάνουν έρωτα, όπως αποκαλύπτει στο BBC  Στην Τουρκία δεν υπηρετούν την στρατιωτική θητεία

Στο τουρκικό στρατό ζητάνε από τους ομοφυλόφιλους φωτογραφίες τη στιγμή που κάνουν έρωτα, όπως αποκαλύπτει στο BBC

Στην Τουρκία δεν υπηρετούν την στρατιωτική θητεία τους μόνο οι άρρωστοι, τα ΑΜΕΑ και οι ομοφυλόφυλοι. Όμως η διαδικασία που πρέπει να περάσουν οι τελευταίοι προκάλεσε το ενδιαφέρον του βρετανικού ΒΒC, αφού είναι στο έπακρο ταπεινωτική.


«Μου ζήτησαν να τους πω πότε είχα την πρώτη πρωκτική συνουσία, αν κάνω στοματικό σεξ, τι είδους παιχνίδια έπαιξα σαν παιδί», λέει ο Αχμέτ, ένας νεαρός άνδρας 20 ετών που όταν δήλωσε στους αξιωματικούς ότι ήταν ομοφυλόφιλος, κλήθηκε, όπως και άλλοι κληρωτοί να υποβληθεί σε ειδικό έλεγχο.

«Με ρώτησαν αν μου άρεσε το ποδόσφαιρο, αν φορούσα γυναικεία ρούχα ή αν χρησιμοποιούσα άρωμα γυναίκας», συνεχίζει, μιλώντας στο BBC. Ο Αχμέτ αρνήθηκε να απαντήσει, όμως όπως λέει, τους έδωσε μια φωτογραφία του στην οποία φιλάει έναν άλλο άνδρα, ελπίζοντας ότι αυτό θα του έδινε το «ροζ πιστοποιητικό» απαλλαγής.

Ένας άλλος κληρωτός ο Γκοχάν καταγγέλλει ότι «στις φωτογραφίες πρέπει να φαίνεται καθαρά το πρόσωπο σου κι επίσης να φαίνεται ότι είσαι “παθητικός”». Έτσι πήρε ο ίδιος το πιστοποιητικό απαλλαγής. «Ήταν φοβερά τραυματική εμπειρία. Μπορούν να τις δείξουν στο χωριό μου, στους γονείς μου, στους συγγενείς μου» λέει με οδύνη.

Ο τουρκικός στρατός αρνήθηκε στο BBC οποιαδήποτε δήλωση, αλλά ένας απόστρατος στρατηγός, ο Αρμαγκάν Κούλογλου, συμφώνησε να μιλήσει.

«Οι γκέι στο στρατό θα προκαλέσουν «πειθαρχικά προβλήματα», λέει, και δεν θα ήταν πρακτικό δημιουργηθούν «χωριστές εγκαταστάσεις, ξεχωριστοί κοιτώνες, ντους,ς».

Λέει ότι αν ένας ομοφυλόφιλος άνδρας κρατά μυστική τη σεξουαλικότητά του, μπορεί να υπηρετήσει κάτι που ίσχυε μέχρι πρόσφατα στρατό στο των ΗΠΑ. 

«Αλλά όταν κάποιος βγαίνει και λέει ότι είναι ομοφυλόφιλος, τότε ο στρατός θα πρέπει να βεβαιωθεί ότι είναι πραγματικά ομοφυλόφιλος», καταλήγει.



zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου