Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΦΡΟΝΤΕΞ: Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της τόσο μεγάλη εισροή μεταναστών


ΦΡΟΝΤΕΞ: Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της τόσο μεγάλη εισροή μεταναστών : Η παράνομη μετανάστευση δεν μπορεί να επιλυθεί μόνο με έλεγχο των συνόρων δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΦΡΟΝΤΕΞ, Μίκαλ Πάρζιζεκ.Πρωταρχικής σημασίας στην επίλυση του προβλήματος είναι
Η παράνομη μετανάστευση δεν μπορεί να επιλυθεί μόνο με έλεγχο των συνόρων δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΦΡΟΝΤΕΞ, Μίκαλ Πάρζιζεκ.


Πρωταρχικής σημασίας στην επίλυση του προβλήματος είναι η συμφωνία και η συνεργασία με τις γειτονικές χώρες και τις χώρες προέλευσης των μεταναστών, είπε ο κ. Πάρζιζεκ, ο οποίος χαρακτήρισε περίπλοκη την κατάσταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και εκτίμησε ότι μέσα από την συνεργασία θα υπάρξει καλύτερη διαχείριση των συνόρων.



Είπε επίσης ότι οι ομάδες ΦΡΟΝΤΕΞ βοήθησαν τις ελληνικές αρχές στον έλεγχο των συνόρων με περιπολίες και παροχή τεχνικού εξοπλισμού. Παράλληλα ταυτοποίησαν τις εθνικότητες των μεταναστών, προκειμένου να προετοιμαστεί το έδαφος για την επιστροφή τους στις χώρες προέλευσης.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΦΡΟΝΤΕΞ, το 2011 εντοπίστηκαν 57 χιλιάδες μετανάστες να διασχίζουν τα σύνορα ενώ το 2010, 55 με 56 χιλιάδες.


Δεν υπάρχει σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση κάποια παρόμοια κατάσταση με τη δική σας είπε ο κ. Πάρζιζεκ. Η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια, καθώς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της τόσο μεγάλη εισροή μεταναστών.


Ο κ. Πάρζιζεκ προανήγγειλε ότι αρχίζει νέα επιχείρηση της ΦΡΟΝΤΕΞ το 2012, σε συνέχεια της επιχείρησης του 2011, με την παροχή ειδικών και του κατάλληλου εξοπλισμού.


Περισσότερη βοήθεια από την ΕΕ ζητεί ο Μ. Χρυσοχοΐδης


Την ίδια ώρα, το θέμα της μετανάστευσης τίθεται σήμερα επί τάπητος σε συνάντηση που θα έχει στις Βρυξέλλες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με την Ευρωπαία Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλια Μάλστρομ. Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναμένεται να ζητήσει επιπλέον χρηματοδότηση από την ΕΕ, ενώ θα ενημερώσει την Επίτροπο για την υλοποίηση των δεσμεύσεων που απορρέουν από το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.


Χθες, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι κ.κ. Χρυσοχοΐδης και Λοβέρδος χαρακτήρισαν το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης «υγειονομική βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί».


Οι δύο υπουργοί ανακοίνωσαν την προώθηση διαδικασιών προκειμένου να καθιερωθεί πιστοποιητικό υγείας, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την εργασία των μεταναστών στην Ελλάδα.


Σε ό,τι αφορά τα σχέδια για τη δημιουργία κέντρων κράτησης αλλοδαπών, για τα οποία αναμένεται να κατατεθεί σήμερα σχετική τροπολογία από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Χρυσοχοΐδης διευκρίνισε ότι σε αυτά  δεν θα υπάρχουν μετανάστες που νοσούν, αλλά μόνο άτομα χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα, μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών διοικητικής απέλασης. Επίσης, ο υπουργός προανήγγειλε ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα λειτουργήσει ένα κέντρο κράτησης, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει το πού θα βρίσκεται αυτό.


zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου