Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Συνελήφθησαν έγκυες ιερόδουλες στη Θεσσαλονίκη


Κεντρική Μακεδονία Συνελήφθησαν έγκυες ιερόδουλες στη Θεσσαλονίκη

Αποκαλυπτικά ήταν τα στοιχεία από την τελευταία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην οδό Γιαννιτσών, που έγινε για πρώτη φορά με τη συμμετοχή κλιμακίου του ΚΕΕΛΠΝΟ. Τρεις από τις ιερόδουλες που συνελήφθησαν είναι έγκυες!

Οι έλεγχοι άρχισαν για πρώτη φορά με τη συμμετοχή υγειονομικού κλιμακίου και τα αποτελέσματα για δεκαπέντε γυναίκες και έναν άντρα, που κατηγορούνται ότι εκδίδονταν χωρίς άδεια, βγήκαν αμέσως και ήταν αρνητικά στον ιό του AIDS.

Όταν οι γυναίκες οδηγήθηκαν στην ασφάλεια, όπου εξετάστηκαν σε ειδικό χώρο που έχει παραχωρηθεί στους γιατρούς του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν από τρεις εξ αυτών πως είναι εγκυμονούσες. Οι δύο χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο και να υποβληθούν σε εξετάσεις, με τις οποίες επιβεβαιώθηκε η εγκυμοσύνη, ενώ η μία είχε ήδη στα χέρια της σχετικό πιστοποιητικό δημόσιου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης στο οποίο αναφερόταν η εγκυμοσύνη.

«Η οικονομική κατάστασή τους είναι άθλια. Παρότι γνώριζαν την εγκυμοσύνη τους, εξακολουθούσαν να εκδίδονται, καθώς δεν έχουν άλλους πόρους, για να ζήσουν», παρατήρησε αστυνομικός, ο οποίος συμμετέχει σε επιχειρήσεις συλλήψεων γυναικών που εκδίδονται. Οι διωκτικές αρχές δεν απέκλεισαν μάλιστα το ενδεχόμενο οι ιερόδουλες να έμειναν έγκυες από «πελάτες» που δεν παίρνουν μέτρα προφύλαξης. Για τις συγκεκριμένες ιερόδουλες από τη Βουλγαρία δεν κινήθηκε η διαδικασία της διοικητικής απέλασης λόγω της κατάστασής τους. Επίσης ακόμη μία Βουλγάρα δεν απελάθηκε, επειδή είναι μητέρα ανήλικου παιδιού. Οι άλλες τέσσερις ομοεθνείς τους θα οδηγηθούν στη χώρα τους, ενώ και για τα δεκαέξι πρόσωπα σχηματίστηκε δικογραφία, επειδή εκδίδονταν παράνομα.

AIDS Εν αναμονή αποτελεσμάτων 

Οι επιχειρήσεις ελέγχου μετά την εγκατάσταση κλιμακίου του ΚΕΕΛΠΝΟ και στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες. Οι τοπικές αστυνομικές αρχές περιμένουν ακόμη τα αποτελέσματα των εξετάσεων για άλλες δέκα γυναίκες που είχαν συλληφθεί την περασμένη εβδομάδα και εξετάστηκαν για τον ιό HIV στο κέντρο αναφοράς AIDS.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου