Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

«Μέτρα για την ανακούφιση της κοινωνίας»


Να αξιοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση -παρόλο που οι δυνατότητές της ως υπηρεσιακής «δεν είναι μεγάλες»- το διεθνές περιβάλλον και να προτείνει σειρά προτάσεων που είναι δυνατόν να ανακουφίζουν την κοινωνία, να κινητοποιούν την παραγωγική μηχανή, να στηρίξουν την απασχόληση και να ανασχέσουν την καλπάζουσα ανεργία, ζήτησε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, ενόψει της Συνόδου Κορυφής.



Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να προτείνει την έκδοση ευρωομολόγου, «όπως από την πρώτη στιγμή είχε ζητήσει και επιμείνει η ΔΗΜΑΡ», επιπλέον να ζητήσει να υπάρξει χαλάρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής μέσα από τη χρονική επιμήκυνση, να διεκδικήσει την απευθείας χρηματοδότηση των κρατών-μελών από την ΕΚΤ και να επιμείνει στην ανάγκη ενίσχυσης των πόρων για την ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων.


«Είναι δυνατόν και πρέπει να τεθεί από τον πρωθυπουργό, η ανάγκη να υπάρξει ένα 5ετές αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα στηρίζεται στη δανειοδότηση της ευρωπαϊκής τράπεζας επενδύσεων, σε συνεργασία με τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, που δυστυχώς -ενώ το πρόγραμμα πλησιάζει στο τέλος της διαδρομής του- με τεράστια ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων, βρίσκεται σε βαθιά ύπνωση και αυτά τα χρήματα δεν έχουν αξιοποιηθεί» τόνισε.


Ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι σήμερα οι προτάσεις αυτές είναι «περισσότερο από ποτέ ρεαλιστικές» και τόνισε ότι «είναι απολύτως αναγκαίο να προβληθούν και να διεκδικηθεί η αποδοχή τους στη Σύνοδο Κορυφής».


Τέλος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ευχήθηκε στους μαθητές και τις μαθήτριες κάθε επιτυχία στις πανελλήνιες εξετάσεις και συμπλήρωσε: «Το μέλλον της Ελλάδας είναι δικό τους και πρέπει να το κερδίσουμε».


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου