Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Μείωση δημοσίων υπαλλήλων έως το 2015



Στους πολιτικούς αρχηγούς παρέπεμψε το θέμα της αναδιάρθρωσης του Δημοσίου και της μείωσης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, μετά τη συνάντηση που είχε στο Υπουργείο με τους επικεφαλής της Τρόικας. Ο κ.Μανιτάκης συμπλήρωσε ακόμη ότι οι εξαγγελίες θα γίνουν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στις αυριανές προγραμματικές δηλώσεις και εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την συνεργασία που είχε με την τρόικα , καθώς -όπως είπε- οι ομάδες εργασίας συνεχίζουν να εργάζονται για την επίτευξη των στόχων.
Ο κ. Μανιτάκης σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης δόθηκαν διευκρινίσεις σε ό,τι αφορά τα θέματα που πρέπει να συζητηθούν, συζητήθηκαν ζητήματα μεθόδου εργασίας και από αύριο θα ξεκινήσουν τις συνεδριάσεις τους οι ομάδες εργασίας του υπουργείου με την Task Force.
Στόχος σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, είναι η προετοιμασία της συνολικής διοικητικής μεταρρύθμισης για ένα «κράτος αποτελεσματικό και οικονομικό, διότι αυτό ζητάνε οι Έλληνες πολίτες».
Ο κ. Μανιτάκης τόνισε ότι «η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποσχέσεις της σε σχέση με τις δεσμεύσεις της με τα μέσα που διαθέτει και την κατάσταση που υπάρχει».
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο υφυπουργός Μ. Βολουδάκης και η γγ Ε.Μπεργελέ.
Η τρόικα από την πλευρά της σημείωσε ότι έχει γίνει μεγάλη πρόοδος όσον αφορά τη στατιστική ενημέρωση και σημείωσε τις καθυστερήσεις που έχουν γίνει στους στόχους που έχουν τεθεί από την Task Force.

athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου