Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Στουρνάρας: "Δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα από την Τρόικα"


Στουρνάρας: "Δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα από την Τρόικα"

Το ελληνικό πρόγραμμα βρίσκεται εκτός τροχιάς, σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα των Τροικανών, όπως τα γνωστοποίησε ο υπουργός νέος Υπουργός  Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ύστερα από την πρώτη συνάντησή του με τους δανειστές.

«Το οικονομικό πρόγραμμα είναι εκτός πορείας και δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα από τους πιστωτές μας, εάν δεν το επαναφέρουμε στη σωστή τροχιά» δηλώνει στην εφημερίδα Financial Times ο κος Στουρνάρας λίγες ώρες μετά την πρώτη επαφή του με το κλιμάκιο του Μηχανισμού Στήριξης , τονίζοντας πως  πρώτα πρέπει να το επαναφέρουμε στο σωστό δρόμο και μετά να συζητήσουμε για αλλαγές με την τρόικα.



Η τρόικα  από την άλλη μετά το πρώτο crash test με την ελληνική κυβέρνηση, ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες,  άμεσες και δραστικές παρεμβάσεις για την επαναφορά του προγράμματος στη σωστή  τροχιά,  προειδοποιώντας τον Έλληνα Υπουργό Οικονομιών πως ότι θα περάσει δύσκολες ώρες...

Παράλληλα, ο  κ.Στουρνάρας εκτίμησε πως τα δύσκολα είναι μπροστά, χωρίς όμως να χάνει την αισιοδοξία του  «Από σήμερα μπαίνουμε σε πολύ βαθιά νερά. Μας περιμένουν δύσκολα χρόνια και υποσχόμαστε μόνο πολύ σκληρή δουλειά. Βλέπω φως στο βάθος του τούνελ, αλλά το τούνελ είναι μακρύ»  είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Στουρνάρας, στη δήλωσή του στην ηλεκτρονική έκδοση της οικονομικής εφημερίδας.



star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου