Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Ευρείας κλίμακας άσκηση ετοιμότητας σε όλη την Επικράτεια



Ευρείας κλίμακας άσκηση ετοιμότητας που αφορά τη δύναμη ταχείας επέμβασης της Αεροπορίας πραγματοποιήθηκε σήμερα σε όλες τις αεροπορικές βάσεις της Ελλάδας κατόπιν εντολής του αρχηγού ΓΕΕΘΑ. 

Η άσκηση είχε σαν κύριο στόχο την διαπίστωση της ετοιμότητας των αεροπορικών μέσων όσον αφορά κυρίως τη φόρτωση οπλισμού.

Επειδή η zougla.gr κατέστη αποδέκτης τηλεφωνημάτων από πολίτες που κατοικούν πλησίον των αεροδρομίων της χώρας οι οποίοι και παρατήρησαν την κινητικότητα στα αεροδρόμια και κατόπιν των πληροφοριών που η zougla.gr συνέλεξε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, η κινητικότητα αυτή οφείλεται στη δραστηριότητα λόγω αυτής της άσκησης.



Επιπροσθέτως από στρατιωτικές πηγές έγινε γνωστό ότι η μοίρα του ρωσικού στόλου με δύο αρματαγωγά και δύο ρυμουλκά που μεταφέρουν 1000 πεζοναύτες και 250 τεθωρακισμένα πλέει στο Αιγαίο και βρίσκεται ανατολικά της Λήμνου με τελικό προορισμό τη Συρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται και άλλα ρωσικά πολεμικά πλοία να καταφθάσουν στην Αν. Μεσόγειο και την αποσταθεροποιημένη περιοχή της Συρίας. Το ελληνικό πολεμικό ναυτικό παρακολουθεί την πορεία της ρωσικής μοίρας από τη στιγμή που εισήλθε στο Αιγαίο. 

Μέχρι στιγμής δεν αναφέρεται καμία άλλα στρατιωτική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή της νοτίου Βαλκανικής και στο χώρο του Αιγαίου.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου



zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου