Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

«Δεν δέχομαι μαθήματα υπευθυνότητας»



Απάντηση σε όσους τον εγκαλούν για αμφισβήτηση του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, επιχείρησε να δώσει με γραπτή δήλωση του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλος, με αφορμή και την απογευματινή σύσκεψη των τριών κυβερνητικών εταίρων.
«Επέμεινα και επιμένω στην ανάγκη να συγκροτηθεί και να λειτουργήσει το ταχύτερο η Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης. Γι' αυτό το λόγο, είχα ζητήσει συνάντηση των τριών Αρχηγών με τον Υπουργό Οικονομικών, πριν αυτός μεταβεί στις Βρυξέλλες και, πάντως, αμέσως μετά την επιστροφή του» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


Προσθέτει ότι «αν κάποιοι θεωρούν ότι αυτή η θέση «υπονομεύει» τον Υπουργό Οικονομικών και την Κυβέρνηση συνολικά, φοβούμαι ότι δεν αντιλαμβάνονται την ελληνική πολιτική, οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα, ούτε το πώς διαμορφώνονται την περίοδο αυτή οι ευρωπαϊκοί συσχετισμοί».

Με αφορμή την σημερινή πρωτοσέλιδη θέση της εφημερίδας «Καθημερινή», που ερμηνεύει ως υπονόμευση του υπουργού Οικονομικών και της κυβέρνησης συνολικά, τη χθεσινή δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, ο κ. Βενιζέλος υποστηρίζει ότι «η αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης, αρχής γενομένης από την παράταση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής, ώστε οι δημοσιονομικοί στόχοι πράγματι να επιτευχθούν, χωρίς να υπονομεύονται από τη διαρκή διόγκωση της ύφεσης και το κοινωνικό και πολιτικό κλίμα που αυτή προκαλεί, είναι κεντρική προεκλογική και μετεκλογική θέση του ΠΑΣΟΚ και το ρητό θεμέλιο της συμφωνίας προεκλογικής σύγκλισης των τριών κομμάτων που στηρίζουν τη σημερινή Κυβέρνηση». 



athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου