Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

ΕΔΩΣΕ ΤΟ «ΠΡΑΣΙΝΟ» Ο ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Κρας τεστ για την ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ η Συνδιάσκεψη της Παρασκευής στο ΣΕΦ

Κρας τεστ για την ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ η Συνδιάσκεψη της Παρασκευής στο ΣΕΦ

Το πρώτο κρας τεστ για την αυτοοργάνωση του ΠΑΣΟΚ, που έπεται της διάλυσης των οργανώσεων και αποτελεί προεκλογική εξαγγελία του Ευ. Βενιζέλου, θα είναι η μονοήμερη Συνδιάσκεψη του κόμματος, την προσεχή Παρασκευή, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Μπορεί ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ να μην έχει ακόμη ανακοινώσει το πλαίσιο και την ημέρα της επίσημης έναρξης της αυτοοργάνωσης, ωστόσο η συμμετοχή και το κλίμα στη Συνδιάσκεψη
(αποφασίστηκε χθες!) εκτιμάται ότι θα αποδειχθεί μια καλή ευκαιρία για να εκφράσουν στελέχη και μέλη τις προθέσεις, τις επιδιώξεις και τις κόκκινες γραμμές τους για την «επόμενη μέρα».
Οταν λοιπόν ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε χθες σε «κλειστή σύσκεψη» τους συνεργάτες του ότι η απόφασή του είναι να μην αναβληθεί και να γίνει η Συνδιάσκεψη την Παρασκευή, ανεξαρτήτως του «ρυθμού» των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, κάποιοι αιφνιδιάστηκαν και διατύπωσαν τους κινδύνους. «Προχωρείτε», ήταν η απάντηση του Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος θέλει, ως φαίνεται, να παρουσιάσει το σχέδιο ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιουλίου.
Αμέσως μετά στενοί συνεργάτες του, όπως ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ο Ν. Ανδρουλάκης, ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος και ο επί των οργανωτικών λεπτομερειών της κομματικής εκδήλωσης, Δ. Παναγιωτάκης, έπιασαν δουλειά.
«Αν θέλουν να μιλήσουν πολλοί μετά τον πρόεδρο, πώς θα χωρέσουν μέσα σε μία μέρα; Να οριστούν οι ομιλητές με κλήρωση!», είπε εις εκ των συμμετεχόντων, για να προσθέσει άλλος ότι «όσοι έρθουν από την επαρχία με δικά τους έξοδα, δεν θα απαιτήσουν να τοποθετηθούν;». Το ζήτημα είναι -πετάχτηκε έτερος- να κινητοποιηθεί εγκαίρως ο κόσμος.
«Επειδή είναι πολλοί, επικεφαλής Επιτροπών Εκλογικού Αγώνα, μέλη Εθνικού Συμβουλίου, υποψήφιοι βουλευτές και βάλε, να τους στείλουμε sms», πρότεινε ο έχων μικρή πείρα από τα οργανωτικά. «Να πάρουμε έναν-έναν τηλέφωνο, θα το... εκτιμήσουν και θα έρθουν», ήταν ακόμη μία φράση που ακούστηκε και δείχνει την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να κάνει με αποτελεσματικό τρόπο, παρά τη δύσκολη συγκυρία, τα επόμενα βήματα.
Θα εισηγηθεί την αλλαγή ονόματος και συμβόλου ή τέλος πάντων θα «αιφνιδιάσει» εκ νέου ο Ευ. Βενιζέλος με την ομιλία του; Το σίγουρο είναι ότι προς το παρόν αποκαλύπτει ελάχιστα στις κατ' ιδίαν συζητήσεις με συνεργάτες του, οι οποίοι πάντως υπογραμμίζουν σε κάθε ευκαιρία τα «ναι» και τα «όχι».
Μία βασική εισήγηση, που μάλλον θα υιοθετηθεί, είναι να ανοίξει διάλογος σε όλα τα επίπεδα (και διαδικτυακά) και να γίνει στην ουσία εσωκομματικό δημοψήφισμα. Ποια θα είναι η στάση κορυφαίων στελεχών και δη όσων έχουν ήδη κρατήσει αποστάσεις από τη «γραμμή» της ηγεσίας; Το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν μετά την εισήγηση του προέδρου, αν και παραμένει μικρό, δεν αποκλείεται.
Αλλωστε άπαντες θα λάβουν πρόσκληση (οι κ. Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης, Ρέππας, Παπουτσής, Παπαϊωάννου, Τσούρας κ.ά.). Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, τέλος, προσανατολίζεται στο να μην παρουσιάσει στη Συνδιάσκεψη τα πρόσωπα που θα ενταχθούν στις ομάδες κρούσης, αλλά την επόμενη εβδομάδα και αφού «σταθμίσει» γεγονότα και τακτικές...
Φώφη Γιωτάκη
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου