Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Εγκαταλείπουν η μια μετά την άλλη οι αεροπορικές εταιρείες τα Ελληνικά αεροδρόμια


Εγκαταλείπουν η μια μετά την άλλη οι αεροπορικές εταιρείες τα Ελληνικά αεροδρόμια Έντονος ο προβληματισμός απο τους παράγοντες του τουρισμού
Έντονος είναι ο προβληματισμός των παραγόντων τουρισμού για τη διακοπή πτήσεων από και προς την Ελλάδα, αλλά και για τις πτωχεύσεις αεροπορικών εταιριών που έχουν ως αποτέλεσμα τη ματαίωση ταξιδιών και τη μη αποζημίωση των επιβατών (όπως έγινε με την Malev και την Spanair).
Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, παρά τη μείωση των αφίξεων στα αεροδρόμια της χώρας κατά 3,77% στο επτάμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ο στόχος των 16 εκατ. διεθνών αφίξεων για το 2012 (που σημαίνει μείωση περίπου 3% σε σχέση με το 2011) παραμένει εφικτός.

Βάσει των στοιχείων του επταμήνου, το αεροδρόμιο που μετρά τις μεγαλύτερες απώλειες από οποιοδήποτε άλλο είναι το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με μείωση αφίξεων 14,21%, ενώ η μεγάλη κατρακύλα θα έρθει μετά το φθινόπωρο και για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Μεγάλες αεροπορικές εταιρίες ανακοίνωσαν ήδη την απόφασή τους να το εγκαταλείψουν είτε οριστικά, είτε προσωρινά «κόβοντας» πλήρως ή περιορίζοντας τα δρομολόγιά τους, ενώ ανάλογες κινήσεις έχουν γίνει και για το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου