Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Αντ. Σαμαράς: Η μάχη είναι δύσκολη, αλλά θα την κερδίσουμε


Την αισιοδοξία του ότι παρά τις δυσκολίες και τις «συνεχείς αναταράξεις», η Ελλάδα θα καταφέρει να υπερβεί την κρίση εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς από την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Μεσσηνία, όπου βρίσκεται εν όψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου.
«Ήρθα και εγώ στον τόπο μου για να πάρω δύναμη. Και να ευχηθώ σε όλους τους Έλληνες, αυτές τις άγιες μέρες, καλή Παναγιά», ανέφερε ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του το μεσημέρι στο Δημαρχείο Καλαμάτας.

«Θέλω να γνωρίζετε ότι, η σημαία του αγώνα για όλη την Ελλάδα είναι ψηλά», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση αγωνίζεται για τη γρήγορη έξοδο της χώρας από την κρίση. Προς την κατεύθυνση αυτή, ο κ. Σαμαράς απηύθυνε μάλιστα κάλεσμα σε όλους τους Έλληνες «πέρα και πάνω από κόμματα» να είναι «μία ενωμένη γροθιά». «Τώρα είναι η Ελλάδα που μετράει και τίποτα άλλο. Και είμαι βέβαιος, ότι με τη βοήθεια της Παναγιάς, θα κερδίσουμε. Μάχη δύσκολη, ανηφορική, δύσβατη, με συνεχείς αναταράξεις, θα την κερδίσουμε», συμπλήρωσε.
Σε συνομιλία που είχε παράλληλα με δημοσιογράφους, ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε ότι θα έχει νέα συνάντηση με τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη πριν από την έλευση του προέδρου του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις 22 Αυγούστου. Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με συνεργάτες των δύο πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση για το πακέτο μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής.
Το απόγευμα, στις 18:30, ο Πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων στην Πύλο.
Δ. Κούρκουλας: Αποφασισμένη για μεταρρυθμίσεις η κυβέρνηση
Την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει δυναμικά στην υλοποίηση όλων των εκκρεμών μεταρρυθμίσεων που θα έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και πολλά χρόνια, εξέφρασε νωρίτερα από τη Λευκωσία ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα Δημήτρης Κούρκουλας, μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Κύπριο υφυπουργό παρά τω Προέδρω, Ανδρέα Μαυρογιάννη. Η κυβέρνηση, τόνισε, στηρίζεται από ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού, και είναι αποφασισμένη να προχωρήσει δυναμικά.
Τέλος, ο κ. Κούρκουλας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα, παρά τα σημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει και με τη βοήθεια της ΕΕ, θα ξεπεράσει γρήγορα τις παρούσες δυσκολίες και θα μπορέσει να επιτύχει δημοσιονομική ισορροπία η οποία θα της επιτρέψει να μπει και σε διαδικασία ανάπτυξης, για να σταματήσει ο κύκλος της ύφεσης και της ανεργίας.
Ανεξάρτητοι Ελληνες: Υποκριτική η πρόσκληση του Πρωθυπουργού για ενότητα
«Υποκριτική» χαρακτηρίζει στο μεταξύ σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρ. Ζώης, την πρόσκληση για ενότητα που απηύθυνε ο Πρωθυπουργός.
Όπως αναφέρει ο κ. Ζώης το κάλεσμα του κ. Σαμαρά «συνιστά μέγα παράδοξο» και θα είχε νόημα «μόνο εάν πρότεινε κάτι σωτήριο για την Ελλάδα».
Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων καταλογίζει στον Πρωθυπουργό ότι εφαρμόζει μία πολιτική «που οδηγεί στην ύφεση, την περαιτέρω αύξηση της ανεργίας, την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας», χωρίς μάλιστα, όπως λέει, «να παρέχονται εγγυήσεις ότι δεν θα επέλθει το μοιραίο, δηλαδή η έξοδος από το ευρώ ». «Πρόκειται για μία αδιέξοδη πολιτική την οποία εγκαταλείπουν και οι τελευταίοι φιλομνημονιακοί θύλακες. Συνεπώς σε ποια ενότητα μας καλεί ο κ. Σαμαράς;» διερωτάται ο κ. Ζώης.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου