Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Στο Facebook με ασφάλεια


Παρ’ όλες τις αλλαγές στις οποίες έχουν προβεί οι μηχανικοί πληροφορικής του Facebook με σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας της διασημότερης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης ύστερα από συνεχόμενες συστάσεις χρηστών αλλά και καταγγελίες μη εξουσιοδοτημένων προσβάσεων, θα ήταν παράληψη μας να μην αναφέρουμε ορισμένες βασικές αρχές για την αποφυγή οποιασδήποτε κακόβουλης ενέργειας εναντίον του λογαριασμού σας.

Πέρα από τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τις εφαρμογές και τις ρυθμίσεις ασφάλειας, σας παρουσιάζουμε τρία ακόμη tips για μεγαλύτερη ασφάλεια κατά τη διάρκεια χρήσης του Facebook:
1. Σταθερή Αξία
Η χρήση του Facebook σε διάφορα μέρη όπως internet café, αεροδρόμια, ξενοδοχεία κ.α. μπορεί να θέσει τον λογαριασμό σας σε κίνδυνο.
Το Facebook ήδη παρέχει στους χρήστες του τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν κάθε φορά και νέο κωδικό, με την αποστολή ενός μηνύματος στο κινητό τους που θα γράφει “otp” “αριθμός” (One-time-password). Ο κωδικός που λαμβάνουν θα είναι εν ισχύ για 20 λεπτά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μια φορά.
2. Αποσυνδεθείτε με ασφάλεια
Σε περίπτωση που ξεχάσετε να κάνετε αποσύνδεση από τον λογαριασμό σας στο Facebook, είτε στο γραφείο είτε στο σπίτι ενός φίλου σας, τότε σας δίδεται η δυνατότητα να κάνετε “log out” από άλλη συσκευή.
Στις ρυθμίσεις λογαριασμού επιλέξτε το πεδίο «ασφάλεια» και επιλέξτε να δέχεστε ειδοποίηση μέσω SMS ή e-mail , για να ενημερώνεστε σε περίπτωση που κάποιος συνδεθεί στο λογαριασμό σας. Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό είναι εκείνο που σας επιτρέπει να δείτε πληροφορίες για πρόσφατες δραστηριότητες, όπως ώρα, τοποθεσία και το είδος της συσκευής που συνδέθηκε στον λογαριασμό σας.
3. Όχι άλλα “παιχνίδια”
Πρόσφατα δημοσιεύθηκε μία έρευνα για τις πιο διάσημες εφαρμογές του Facebook, σύμφωνα με την οποία αρκετές από αυτές, όπως το FarmVille, Texas HoldEm Poker και FrontierVille, παραβίασαν τους κανόνες του Facebook. Συγκεκριμένα οι εφαρμογές αυτές έκαναν συλλογή των δεδομένων των χρηστών και στη συνέχεια τα έστελναν μαζικά σε εταιρείες Διαφήμισης και Μάρκετινγκ.
Οι περισσότερες εταιρείες υποστηρίζουν ότι δεν έστελναν τα δεδομένα επίτηδες, γεγονός που χτυπάει ακόμη ενα καμπανάκι για την ασφάλεια στο Facebook. Όπως και να’χει προσοχή με τις εφαρμογές και τα παιχνίδια που χρησιμοποιείτε στο Facebook.

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου