Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

«Δεν θα ρίξω εγώ την κυβέρνηση»


«Δεν θα ρίξω εγώ την κυβέρνηση»
Μπορεί να έφυγε από το ΠΑΣΟΚ ο Αντρέας Λοβέρδος αλλά, όπως ανέφερε στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», δεν είναι εκείνος που θα… ρίξει την κυβέρνηση. 

Ερωτώμενος λοιπόν για το εάν θα ψηφίσει το φορολογικό νομοσχέδιο ο εμπνευστής και δημιουργός της πολιτικής πρωτοβουλίας ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ (Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας), ανέφερε χαρακτηριστικά: «Καταρχάς, θα το δω. Θα πρέπει να το αξιολογήσω. 

Η πρόθεσή μου είναι να μην ωθήσω την κυβέρνηση σε πτώση. Στηρίζω την κυβέρνηση», είπε. Και πρόσθεσε ότι «αυτό θα εξειδικεύεται κάθε φορά ανάλογα με το τι θα έχουμε μπροστά μας». 

Τόνισε πάντως ότι «o λαός δεν θέλει εκλογές. Για να μην κάνουμε εκλογές, πρέπει να μείνει η κυβέρνηση. Εάν ο λαός αισθανόταν ότι αυτά τα πράγματα πρέπει να ανατραπούν, θα εκφραζόμουν διαφορετικά. Ψηφίστηκαν τα κόμματα τον Ιούνιο και θα έρθω εγώ να ρίξω την κυβέρνηση;».

Θεωρεί πάντως επιτυχία της κυβέρνησης ότι χθες πήρε τη δόση η Ελλάδα. «Ήταν επιτυχία της κυβέρνησης να πάρουμε τα χρήματα. Εάν δεν είχαμε εκλογές, θα είχαμε πάρει τα χρήματα πολύ νωρίτερα. Κάποιος φταίει όμως γι’ αυτές», είπε αφήνοντας υπονοούμενα για την στάση που κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τα αποτελέσματα της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης τον Μάιο. 

«Η δική μου ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ γίνεται για να γεφυρωθεί η απόσταση ανάμεσα στα λόγια και τα έργα. Η ουσία είναι να πεις πως και σε ποιο χρόνο θα απελευθερώσεις την οικονομία. Έχουμε σχέδιο», ανέφερε. 

Πάντως, στις φήμες που τον ήθελαν να φεύγει από το ΠΑΣΟΚ επειδή δεν του δόθηκε κάποιο υπουργείο, όπως του ανέφερε δημοσιογράφοι, εκείνος απάντησε πως «αυτό είναι ένα κωμικό επιχείρημα. Η δική μου ρήξη δεν έχει να κάνει με κανένα προσωπικό θέμα. Ο ανασχηματισμός συζητείται εδώ και δύο μήνες. Και να γίνει δεν με αφορά», σημείωσε.

Στάθηκε πάντως και στο υπουργείο Υγείας. Και είπε ότι «εγώ όταν ανέλαβα τον τομέα της υγείας έπρεπε να μαζεύω τις δαπάνες». 

Είπε δε ότι «εάν δεν δημιουργούσαμε πολλά νοσοκομεία και πολλές μονάδες υγείας, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά». 

Διευκρίνισε ότι «είμαι υπουργός τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Έγινα υπουργός την περίοδο της κρίσης. Να απευθυνθείτε στους μαυρογιαλούρους που έχτιζαν σε κάθε χωριό ένα νοσοκομείο».

Για το θέμα της απομάκρυνσής του από το ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι δεν του αρέσει η λέξη αντιπαράθεση και ξεκαθάρισε ότι στόχος του είναι να συγκεντρώσει ανθρώπους από τον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο. Είπε δε ότι δεν υπάρχει θέμα συνεργασίας ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με τη Νέα Δημοκρατία. 

Και ξεκαθάρισε ότι αυτή την στιγμή είναι μία κίνηση και όχι ένα κόμμα και στις προθέσεις του είναι το πρώτο εξάμηνο του 2013 να γίνει ιδρυτικό συνέδριο.

newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου