Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΚΚΕ: «Θα κινητοποιηθεί η μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία»


Φιλοδοξούμε να συμβάλουμε, ώστε άνθρωποι με εμπειρία αγώνων του εργατικού λαϊκού κινήματος, αλλά και νέοι άνθρωποι που μπαίνουν τώρα στους αγώνες, να κατανοήσουν τις αιτίες των βασάνων τους αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι, αν δεν γίνουν κατανοητές αυτές οι αιτίες, υπογράμμισε η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για την παρουσίαση των θέσεων της Κ.Ε. του ΚΚΕ για το 19ο συνέδριο του κόμματος, που θα συγκληθεί από τις 11 έως τις 14 Απριλίου του 2013.

Η κα Παπαρήγα τόνισε ότι το ΚΚΕ πρέπει να ανταποκριθεί στα επείγοντα και οξυμένα προβλήματα του λαού «με ανυποχώρητο αγώνα στη διαμόρφωση της λαϊκής συμμαχίας που θα κινητοποιήσει τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία και θα δρομολογήσει με συνειδητή επιλογή τη ριζική ανατροπή, που εξ αντικειμένου ταυτίζεται με την εργατική λαϊκή εξουσία και τη λαϊκή οικονομία».

Παράλληλα, είπε ότι «ο λαός θα χειραφετηθεί, όταν δεν βλέπει μόνο τον ένα ή τον άλλο κρίκο του συστήματος αλλά ολόκληρη την αλυσίδα» και υπογράμμισε ότι με μια τέτοια οπτική το λαϊκό κίνημα μπορεί και να αποτρέπει τα χειρότερα με την πάλη του, αλλά και να ανοίγει δρόμο για την ανατροπή, που σημαίνει αλλαγή τάξης στην εξουσία.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου