Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Ισχυρό μήνυμα στήριξης της κυβέρνησης από το Βερολίνο – «Στη Γερμανία παρακολουθούμε με προσοχή τις αποφάσεις στην Ελλάδα»

Ισχυρό μήνυμα στήριξης στην κυβέρνηση έστειλε το Βερολίνο δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ μετά τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
«Είναι σημαντικό οι δυνάμεις, οι οποίες εξασφάλισαν την πρόοδο στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες, να είναι σε θέση
να συνεχίσουν αυτό τον δρόμο και προπάντων τον δύσκολο χρόνο των επόμενων εβδομάδων να σταθούν κοντά μεταξύ τους και να έχουν έτσι την δυνατότητα πράγματι να ολοκληρώσουν την εκκίνηση, η οποία υπήρξε στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.
Ο κύριος Στάινμαγερ έκανε λόγο για πραγματική πρόοδο τους τελευταίους μήνες και τα τελευταία χρόνια «την οποία σεβόμαστε και αναγνωρίζουμε ρητά».
«Τώρα βρισκόμαστε σε μία κατάσταση, η οποία μας εξέπληξε λίγο όλους. Η Ελλάδα βρίσκεται τώρα μπροστά σε σημαντικές αποφάσεις. Αποφάσεις, τις οποίες βεβαίως παρακολουθούμε με προσοχή εδώ στην Γερμανία» πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών δείχνοντας την προσοχή που δίνεται στη χώρα του για τις εξελίξεις στην χώρα μας.
Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα και στις επιτυχίες της στον τομέα των μεταρρυθμίσεων και, αναφερόμενος στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, σημείωσε ότι η αίσθηση του καθήκοντος θα επιτρέψει να εκλεγεί συναινετικά Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές», επισημαίνοντας ότι αυτό θα βοηθήσει τη χώρα, καθώς θα επιτρέψει κατά το δίμηνο της παράτασης του ελληνικού προγράμματος να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να ακολουθήσουν 18 μήνες κυβερνητικής θητείας, κατά τους οποίους θα μπορέσει να απογειωθεί, πραγματικά, η ελληνική οικονομία. Αν δεν αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές, ο κάθε πολίτης θα κληθεί να κάνει μια επιλογή ευθύνης, δήλωσε ο κ. Βενιζέλος και τόνισε ότι «θα ήταν κρίμα να ακυρώσουμε μόνοι μας τις θυσίες» που έγιναν όλο αυτό το διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου