Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Ο Μαντέλης επιστρέφει τα χρήματα για να αποφύγει τη φυλακή

Tην πρόθεσή τους να καταθέσουν χρήματα στο Δημόσιο γνωστοποίησαν ο Τάσος Μαντέλης και ο κουμπάρος του Γιώργος Τσουγκράνης, κατηγορούμενοι στη δίκη για τα μαύρα ταμεία της Siemens. Υπενθυμίζεται πως ο Γιώργος Τσουγκράνης απειλείται ακόμη και με ισόβια, ενώ ο Τάσος Μαντέλης με είκοσι χρόνια.
Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ οι Μαντέλης και Τσουγκράνης θα καταθέσουν 56.000 ευρώ, τα οποία έρχονται να προστεθούν στα 174.000 ευρώ που είναι ήδη δεσμευμένα από τις Αρχές, σε λογαριασμό του Γιώργου Τσουγκράνη, έτσι ώστε να συμπληρωθούν 230.000 ευρώ που σύμφωνα με το βούλευμα είναι το ποσό της ζημίας που έχει υποστεί το ελληνικό Δημόσιο.
Σε δήλωση με την οποία επιστρέφουν στο ελληνικό Δημόσιο 230.000 ευρώ (450.000 μάρκα) προέβησαν χθες Δευτέρα ο Τάσος Μαντέλης και ο κουμπάρος του Γιώργος Τσουγκράνης, κατηγορούμενοι στη δίκη για τα μαύρα ταμεία της Siemens, με πυρήνα τη σύμβαση 8002 του ΟΤΕ για τη ψηφιοποίηση των κέντρων του από τον γερμανικό κολοσσό.
Το ποσό ισούται με τη ζημία που έχει υποστεί το ελληνικό Δημόσιο και η κατάθεσή του στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων δίδει τη δυνατότητα όχι μόνον στους δύο, αλλά και στους υπόλοιπους κατηγορούμενους - συνολικά πέντε - της υπόθεσης να υπαχθούν στις ευεργετικές διατάξεις του προσφάτως ψηφισθέντος νόμου για όλους όσοι εμπλέκονται σε οικονομικά εγκλήματα και αποφασίζουν να επιστρέψουν χρήματα στο ελληνικό Δημόσιο. Οι άλλοι τρεις κατηγούμενοι είναι οι Αντωνία Μάρκου, Ηλίας Γεωργίου και Αριστείδης Μαντάς.

action24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου