Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Συναγερμός στην Ευρώπη για επίθεση τζιχαντιστών - Επείγον σήμα στην ΕΛ.ΑΣ.

Με κατεπείγον απόρρητο σήμα η Europol ενημέρωσε για σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης σε ευρωπαϊκή χώρα από ομάδα 4-5 ισλαμιστών με δύο παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα την Ελληνική Αστυνομία αλλά και την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία το περασμένο Σάββατο το βράδυ. Σύμφωνα με πληροφορίες που
δημοσιεύει το Βήμα με την υπογραφή του Βασίλη Λαμπρόπουλου, πρόκειται για μια άγνωστη πτυχή, που αποτελεί συνέχεια της περιπέτειας που άρχισε την περασμένη εβδομάδα με τις αλλεπάλληλες πολύνεκρες επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με το σήμα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι ελληνικές αρχές, το τελευταίο 60ώρο έχουν προχωρήσει σε εκτεταμένες έρευνες για τους αναφερόμενους ισλαμιστές στο ελληνικό έδαφος, χωρίς να έχουν, μέχρι στιγμής, εντοπίσει κάτι. Το ανθρωποκυνηγητό συνεχίζεται -με κάθε μυστικότητα- σε όλη την Ευρώπη με τον φόβο ενός χτυπήματος που οι υπάρχουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι προσδιορίζεται μέχρι τις 17 Ιανουαρίου (δηλαδή το ερχόμενο Σάββατο).
Το σήμα στάλθηκε με κατεπείγουσες διαδικασίες και βασίζεται σε ειδική πληροφόρηση της Ευρωπαϊκής Αστυνομίας. Σε αυτό περιγράφεται η δραστηριότητα των πέντε ισλαμιστών -στο έγγραφο αναφέρονται και τα ονόματά τους- που φέρεται να έχουν διασυνδέσεις με ιδιώτες από τον Λίβανο, τη Σαουδική Αραβία αλλά και τη Ρωσία. Πιθανολογείται ότι οι αναφερόμενες σχέσεις με τον ιδιώτη από τη Ρωσία αφορούν τσετσένο ισλαμιστή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο έγγραφο μνημονεύεται ότι ορισμένοι από τους αναζητούμενους ισλαμιστές έχουν εκπαιδευθεί στην Υεμένη - όπως φέρεται να είχε συμβεί και με τους δράστες της επίθεσης στο γαλλικό σατιρικό περιοδικό «Charlie Hebdo». Στο έγγραφο αναφέρονται «ως πιθανές χώρες εκδήλωσης της επίθεσης είναι η Βρετανία, το Βέλγιο και η Ολλανδία», χωρίς όμως να μπορεί να επαληθευθεί η ακριβής στόχευση των υπόπτων τα ίχνη των οποίων έχουν εξαφανισθεί...
Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου