Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

"Οι πολίτες θέλουν αλλαγές, όχι εκλογές"


"Οι πολίτες θέλουν να δουν αλλαγές και όχι εκλογές", ξεκαθαρίζει ο πρωθυπουργόςΓιώργος Παπανδρέου, επαναλαμβάνοντας πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πατήσει τη δέσμευσή της.

Σε συνέντευξή του, που θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα Real News υποστηρίζει πως δεν υπάρχει κανένας λόγος για πρόωρες εκλογές και επιτίθεται στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά πως " έχει εγκλωβιστεί σε μια στρατηγική που βλάπτει τη χώρα, αλλά και την ίδια τη ΝΔ" καθώς με το να "ποντάρει" στην αποτυχία της κυβέρνησης. 


Τονίζει δε πως "έχει αποφασίσει να καθίσει στις κερκίδες και να πετάει φωτοβολίδες". Ο κ. Παπανδρέου ζητά από το υπουργικό συμβούλιο να προχωρήσει το συντομότερο στις αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, υποστηρίζοντας πως η κοινωνία απεχθάνεται τα ημίμετρα.

"Αυτός είναι ο στόχος μας, πραγματικές, δίκαιες αλλαγές παντού" αναφέρει και τονίζει προς όσους αντιδρούν στις μεταρρυθμίσεις πως θα χάσουν προνόμια που απολάμβαναν χρόνια σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας.

"Μπορεί να έχουμε απέναντί μας κάθε φορά κάποια συντεχνία, αλλά έχουμε σύμμαχό μας την κοινωνία που απεχθάνεται τα ημίμετρα", συμπληρώνει και ξεκαθαρίζει: "το πάρτι σε βάρος των επόμενων γενεών τελειώνει."

Ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνει την εφαρμογή της Συμφωνίας για την Ελλάδα και πως οι καταθέσεις είναι εγγυημένες αφού η χώρα μας "διαθέτει το πιο εγγυημένο και διασφαλισμένο τραπεζικό σύστημα" σε όλη την ευρωζώνη.

"Αν όλοι κάνουμε τη δουλειά μας, όχι μόνο δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα, αλλά θα μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε τις όποιες αδικίες δημιούργησε το επείγον των αποφάσεών μας", εξηγεί και επαναλαμβάνει τη θέση του υπέρ της έκδοσης του ευρωομολόγου.

Καταλήγει δε πως η εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης δεν τον φοβίζει, αρκεί, βεβαίως, να συνοδευτεί με ένα βαθύτερο εκδημοκρατισμό των ευρωπαϊκών θεσμών.

ΝΔ: "Παιδαριώδη λάθη του πρωθυπουργού"

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, δήλωσε:

«Τίποτα καινούργιο από τη συνέντευξη του κ. Παπανδρέου. Μία μόνο παρατήρηση: Δεν ξέρουμε, αν για τη χώρα και τον ίδιο, είναι κωμικό ή τραγικό, να αναρωτιέται αν η Νέα Δημοκρατία είναι υπέρ της Ευρώπης ή όχι.

Τέτοια παιδαριώδη πυροτεχνήματα δεν μπορούν να κρύψουν τη γύμνια μιας κυβέρνησης της οποίας ακόμα και οι ίδιοι οι βουλευτές της, όπως έκανε σήμερα ο κ. Γρηγοράκος, ζητούν εκλογές. Ακριβώς γιατί και εκείνοι βλέπουν το αδιέξοδο στο οποίο οδήγησε τη χώρα ο κ. Παπανδρέου».

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου