Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Γ. Παπανδρέου: Δεν υπάρχει λόγος για εκλογές


«Φρένο» στα σενάρια πρόωρων εκλογών επιχειρεί να βάλει ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews ο κ. Παπανδρέου εκτιμά πως «οι πολίτες θέλουν να δουν αλλαγές και όχι εκλογές».
Εξάλλου αναφέρει ότι, θα τιμήσει την εντολή που του έχουν δώσει οι Έλληνες....
πολίτες, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει κανένας λόγος για πρόωρες εκλογές.
Ο πρωθυπουργός εξαπολύει επίθεση στον κ. Αντώνη Σαμαρά κατηγορώντας τον, πως «έχει εγκλωβιστεί σε μια στρατηγική που βλάπτει τη χώρα, αλλά και την ίδια τη ΝΔ».
Λέει χαρακτηριστικά πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ποντάρει στην αποτυχία της κυβέρνησης και έχει αποφασίσει να καθίσει στις κερκίδες και να πετάει φωτοβολίδες».
Ο κ. Παπανδρέου προαναγγέλλει δημοψήφισμα μέσα στο 2011 ενώ ζητεί από τους υπουργούς του να προχωρήσουν άμεσα οι διαρθρωτικές αλλαγές.
Όσον αφορά στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, δηλώνει πως θα εφαρμοστεί ενώ εμφανίζεται σίγουρος ότι, οι καταθέσεις είναι εγγυημένες καθώς, όπως σημειώνει, η χώρα διαθέτει το πιο διασφαλισμένο τραπεζικό σύστημα σε όλη την Ευρωζώνη.
Ο πρωθυπουργός απορρίπτει τα σενάρια περί εξόδου της χώρας από το ευρώ ενώ τάσσεται εκ νέου υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου.
Για το ενδεχόμενο λήψης και νέων σκληρών μέτρων, ο κ. Παπανδρέου υπογραμμίζει «πως αν όλοι κάνουμε τη δουλειά μας, όχι μόνο δεν θα χρειαστούν, αλλά θα μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε τις όποιες αδικίες δημιούργησε το επείγον των αποφάσεών μας»   newsbomp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου