Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Νέα πυρά της Ν.Δ. εναντίον Ευ. Βενιζέλου για εγγυήσεις και ύφεση


ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ και χθες η κόντρα ανάμεσα στον εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. Γ. Μιχελάκη με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, η οποία πέρασε μάλιστα από το μέτωπο της αντιπαράθεσης για το ζήτημα των εγγυήσεων στον ελληνικό δανεισμό, στο ευρύτερο πεδίο μάχης της εθνικής οικονομίας. Σημειώνεται ότι την Τετάρτη οι δύο άνδρες αντάλλαξαν κατηγορίες για το ποιος ευθύνεται για τη διόγκωση του θέματος της διεκδίκησης εγγυήσεων, με τη Ν.Δ. να υποστηρίζει ότι ήταν η κυβερνητική συμφωνία με τη Φινλανδία αυτή που προκάλεσε και άλλους εταίρους της ευρωζώνης να ζητούν ανάλογη μεταχείριση και τον υπουργό Οικονομικών να καταγγέλλει ανεύθυνη στάση της αντιπολίτευσης να «επιχαίρει» με την κρίσιμη εξέλιξη.

Χθες ο κ. Βενιζέλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη υποστήριξε ότι δεν τίθεται ζήτημα αμφισβήτησης των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της 21ης Ιουλίου με τις αξιώσεις που ήγειραν για την παροχή εγγυήσεων από την Ελλάδα κάποιες ευρωπαϊκές χώρες. Eδωσε επίσης διευκρινίσεις για την ύφεση (επανεκτιμώντας το ρυθμό της σε 4,5% αντί της αρχικής πρόβλεψης για 3,5% το 2011) και επισήμανε ότι «αν αποδώσουν πλήρως τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί, δεν θα χρειαστούν νέα».

Από την πλευρά του ο κ. Μιχελάκης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών δήλωσε: «Ο κ. Βενιζέλος, που πίστευε ότι έβαλε “πάτο στο βαρέλι του χρέους”, ομολογεί σήμερα το βατερλό του. Ομολογεί ότι η ύφεση, που η πρόβλεψη στο μεσοπρόθεσμο ήταν για 3,5%, θα ξεπεράσει το 4,5%, αποτέλεσμα της εμμονής της κυβέρνησης στη λανθασμένη πολιτική. Ομολογεί έμμεσα ότι θα πάρει νέα μέτρα, την ώρα που γνωρίζει ότι δεν τα αντέχει ούτε η οικονομία ούτε η κοινωνία. Ομολογεί ότι οι ερασιτεχνικοί χειρισμοί του στη συμφωνία με τη Φινλανδία για το θέμα των εγγυήσεων έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τη νέα δανειοδότηση της χώρας». «Καλό θα ήταν ο κ. Βενιζέλος πρώτα από όλα να έβαζε… πάτο στο βαρέλι της δικής του αμετροέπειας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. και κατέληξε: «Και βέβαια είναι κωμικό, αφού πανηγύρισε τη συμφωνία που υπέγραψε με τη Φινλανδία για τις εγγυήσεις, να έχει το θράσος να ζητά από τη Νέα Δημοκρατία να μαζέψει εκείνη τα λάθη της δικής του ανικανότητας»

express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου