Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Αυτοκίνητο που κινείται με καφέ έπιασε τα 106 χιλιόμετρα


Caffeine powered: The modified Rover hit over 65mph, breaking the world record for a car run on waste material

Συνεχίζουμε με τον καφέ,αυτή τη φορά όμως ώς..."κινητήρια δύναμη".Βρετανοί μηχανικοί λοιπόν κατάφεραν να σπάσουν το ρεκόρ ταχύτητας, για οχήματα που κινούνται χρησιμοποιώντας ως καύσιμο οργανικά απόβλητα, κατασκευάζοντας ή καλύτερα...τροποποιώντας ένα αυτοκίνητο, το οποίο πλέον κινείται χρησιμοποιώντας αποκλειστικά και μόνο, κόκκους καφέ!
Το τροποποιημένο Rover SD1 έπιασε τα 106 χιλιόμετρα την ώρα και ξεπέρασε κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ των 75 χιλιομέτρων που είχε πετύχει μια ομάδα αμερικανών , το όχημα των οποίων χρησιμοποιούσε ξύλινους σβόλους.

Σύμφωνα με την dailymail οι Βρετανοί ερευνητές, με επικεφαλής τον μηχανικό Μάρτιν Μπέικον, κατόρθωσαν να μετατρέψουν τους κόκκους καφέ σε ενέργεια. Δεν είναι το πρώτο αυτοκίνητο που αξιοποίησε τον καφέ ως καύσιμο, αλλά είναι σίγουρα το πιο γρήγορο.
Ο καφές όπως και τα κάρβουνα όταν καίγονται παράγουν αέρια τα οποία αφού καθαριστούν μέσα από ειδικά φίλτρα διοχετεύονται στη μηχανή και....τσίτα τα γκάζια!Ίσως σε μερικά χρόνια απο τώρα η φράση.."παίρνω το αμάξι και πάω για καφέ" να έχει διαφορετική σημασία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου