Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Αλ.Παπαρήγα: Ταυτίζουν την έξοδο από την κρίση με την εξαθλίωση του λαού


Δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕΑλέκα Παπαρήγα, σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους τηςΟΛΜΕ


Η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία της ΕΕ ταυτίζουν τη διέξοδο από την κρίση με την εξαθλίωση του ελληνικού λαού, παρατήρησε η κ. Παπαρήγα, αναφερόμενη στη χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο.
«Γι' αυτούς φάρμακο είναι η εξαθλίωση. Για το λαό το φάρμακο βρίσκεται στην παρεμπόδιση των μέτρων, στην ουσιαστική και αποτελεσματική αντίσταση, στην πάλη για την εξουσία», πρόσθεσε.

Οσον αφορά τους νέους φόρους, η κ. Παπαρήγα επισήμανε ότι το «όχι» στα χαράτσια πρέπει να υποκατασταθεί από ένα γνήσιο λαϊκό «όχι» που λέει «δεν φοβάμαι να μην πληρώσω, όταν δεν έχω και όταν δεν θέλω να πληρώσω».
Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την προπαγάνδα κατά των ρετιρέ των δημοσίων υπαλλήλων έχει στόχο να οδηγήσει στη ριζική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την ελαστικών μορφών απασχόλησης.
Εξέφρασε επίσης την στήριξή της στους εκπαιδευτικούς και τα οικονομικά τους αιτήματα. «Το εκπαιδευτικό σύστημα έχει σαν βάση τον εκπαιδευτικό. Δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς έναν καλά αμειβόμενο εκπαιδευτικό χωρίς δεύτερη δουλειά», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τέλος κατήγγειλε τις πρακτικές της κυβέρνησης για την υπόθεση των βιβλίων, αλλά και γενικά για το περιεχόμενο της μόρφωσης, για το διαφοροποιημένο σχολείο και για το τοπικό σχολείο που έχει αποφασίσει, όπως είπε, μέσω του Καλλικράτη.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου