Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Αλλήθωρο opossum στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος


Αίσθηση προκάλεσε στους φιλόζωους της Γερμανίας η Heidi, ένα αλλήθωρο opossum, που έκανε το ντεμπούτο της στα μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη, τρεις εβδομάδες μετά τη μεταφορά της στο ζωολογικό κήπο Leipzig.


Η Heidi εγκαταλείφθηκε στις ΗΠΑ μαζί με την αδερφή της και μεταφέρθηκε στη Γερμανία το Μάιο.

Είναι η δημοφιλέστερη των ζώων αυτή τη στιγμή, μετά το χταπόδι Paul που κέρδισε την παγκόσμια προσοχή για την πρόβλεψη των αποτελεσμάτων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010.



Η Heidi, που πιστεύεται ότι είναι περίπου δυόμιση χρονών, βρέθηκε έξω από ένα καταφύγιο ζώων στην Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, μαζί με την αδελφή της, Naira.

Οι αδερφές, μαζί με ένα αρσενικό που ονομάζεται opossum Teddy, φιλοξενούνται στο ζωολογικό κήπο από το Μάιο.

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου πιστεύουν ότι το πρόβλημα με τα μάτια της μπορεί να σχετίζεται με το διαιτολόγιό της πριν εγκαταλειφθεί, ή επειδή είναι υπέρβαρη, κατάσταση η οποία μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση λίπους γύρω από τα μάτια.

"Το πρόβλημα είναι μόνο αισθητικό" , λέει ο υπεύθυνος του ζωολογικού κήπου.  "Όπως τα ζώα που δραστηριοποιούνται τη νύχτα, τα opossums βρίσκουν το δρόμο τους χρησιμοποιώντας τη μύτη τους".

Ο ζωολογικός κήπος περιγράφει την αγάπη και το ενδιαφέρον του κόσμου για τη Heidi ως  "απίστευτη έκπληξη", για το λόγο αυτό της έφτιαξε δική της σελίδα στο website του ζωολογικού κήπου, αφού αυτό το πλασματάκι προσέλκυσε περισσότερους από 326.000 οπαδούς στο Facebook.




webdaily.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου