Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Πάγκαλος: "Έχω κι εγώ μεγάλη ακίνητη περιουσία"

Πάγκαλος: "Έχω κι εγώ μεγάλη ακίνητη περιουσία"
Σφοδρή επίθεση σε συνδικαλιστές, ιδιοκτήτες ταξί αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως τον αρχηγό της αξιωματικής Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος. Παράλληλα, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα Mega» αποκάλυψε ότι ο ίδιος θα κληθεί να πληρώσει αρκετά στο κράτος από το νέο χαράτσι στα ακίνητα που ψηφίστηκε το βράδυ της Τρίτης στην Βουλή.


«Δε μίλησα για συγκυβέρνηση, μίλησα για συναίνεση στους βασικούς στόχους της πολιτικής» επισήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σχολιάζοντας το θέμα των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων, κάνοντας παράληλα νέα σφοδρή επίθεση στη ΝΔ, την οποία κατηγόρησε ότι υποκινεί τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί. Σε σχέση με τους τελευταίους, υποστήριξε ότι έχουν κάθε δικαίωμα να απεργούν, αλλά δεν μπορεί αυτό να γίνεται την ίδια ημέρα που απεργούν και τα μέσα μαζικής μεταφοράς γιατί αποδεικνύουν με αυτόν τον τρόπο ότι στόχο έχουν απλά να δημιουργήσουν χάος. Παράλληλα, έκανε λόγο για «κατατρομοκράτηση και βία από τους συνδικαλιστές που υποχρεώνουν τους πάντες να απεργήσουν κατά παράβαση του Συντάγματος που προστατεύει μεν την απεργία αλλά προστατεύει και το δικαίωμα στην εργασία».

Σε σχέση με τα φορολογικά μέτρα, ο Θ. Πάγκαλος παραδέχθηκε ότι είναι δυσβάσταχτα και ότι έχει φτάσει στα όριά του ο κόσμος και υποστήριξε ότι γνωρίζει πολύ καλά ότι υποφέρει αφού "ζει μέσα στην κοινωνία", ωστόσο διευκρίνισε  ότι «το έλλειμμα πρέπει να πεθάνει με κάθε μέσο» και επειδή είναι άμεση ανάγκη να βρεθούν χρήματα, πλέον ο μόνος τρόπος είναι να κοπούν δαπάνες από τον δημόσιο τομέα. Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος:  «Ο ένας τρόπος είναι να κάνουμε αυτές τις μειώσεις. Ο άλλος είναι αυτό που κάναμε τόσα χρόνια και φτάσαμε σε αυτό το αδιέξοδο. Δανειζόμασταν, δανειζόμασταν, δανειζόμασταν και αυτό το φαινόμενο είναι ευθύνη και προϊόν όλων των παρατάξεων, καθώς για παράδειγμα μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μην κυβερνούσε με εξαίρεση το 1989 αλλά έχει στο πρόγραμμά του εκατοντάδες χιλιάδες προσλήψεις στον δημόσιο τομέα κλπ». Άφησε μάλιστα υπόνοιες για νοθεία στις εκλογές όταν το ΠΑΣΟΚ βγαίνει και ουσιαστικά προαναγγέλλει 70.000 απολύσεις και άλλα κόμματα υπόσχονται 100.000 ή 500.000 προσλήψεις. Όταν μάλιστα εκεί ρωτήθηκε ότι και το ΠΑΣΟΚ τα ίδια έκανε προεκλογικά, σε αντίθεση με τον Καραμανλή, ο Θ. Πάγκαλος απάντησε: «Είμαστε υπεύθυνοι για αυτήν μας την συμπεριφορά, όπως όμως και ο Καραμανλής που είπε για επανίδρυση του κράτους και παρέδωσε ένα Δημόσιο με 50% αύξηση των δημοσίων υπαλλήλων και των δημοσίων δαπανών».

Ειδικά ως προς το θέμα των αποδείξεων που αναδείχθηκε χθες, ο κ. Πάγκαλος αποκάλυψε ότι το συγκεκριμένο μέτρο δεν ήρθε ποτέ στο Υπουργικό Συμβούλιο, εκτίμησε όμως ότι πιθανότατα αυτό να συνέβη σε κάποια Κυβερνητική Επιτροπή στην οποία ο ίδιος δεν μετείχε ενώ εκτίμησε ότι θα γίνει μεγάλη συζήτηση και εντός της κυβέρνησης μετά τον σάλο που προκλήθηκε. Αναφορικά με το θέμα των πρόωρων εκλογών, κατηγόρησε τους δημοσιογράφους ότι κάθε βράδυ και σε κάθε κρίσιμη ψηφοφορία λένε ότι πέφτει η κυβέρνηση, αλλά μόλις χθες στην ψηφοφορία για το νέο τέλος στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ δεν υπήρξε καμία διαρροή. «Όπως βλέπετε, προς το παρόν δεν φεύγουν οι βουλευτές μας και είναι αξιέπαινοι για αυτό καθώς η πίεση είναι μεγάλη», είπε ο κ. Πάγκαλος και ζήτησε να μην ξαναρχίσει αυτή η κουβέντα, καθώς είναι νωπή η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο. Αυτοσαρκάστηκε λέγοντας ότι θα αναγκαστεί και ο ίδιος να πληρώσει μια μικρή περιουσία με το νέο χαράτσι λόγω της μεγάλης ακίνητης περιουσίας που διαθέτει λόγω κληρονομιών, υπολογίζοντας ότι ήδη έδωσε 10.000 ευρώ και υπολογίζει να πληρώσει άλλες 7.500 φέτος για αυτόν τον λόγο.

Όταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ρωτήθηκε για τις κόντρες των υπουργών όπως αυτή ανάμεσα στους κκ. Ραγκούση και Ρέππα με αφορμή το ενιαίο μισθολόγιο, ο κ. Πάγκαλος επισήμανε ότι είναι στενάχωρο αυτό αλλά πρόσθεσε, επιχειρώντας να υποβαθμίσει το θέμα, ότι «αυτά συμβαίνουν σε όλες τις κυβερνήσεις». Τέλος, σε σχέση με τον κ. Σαμαρά και το ενδεχόμενο να ηγηθεί της χώρας, ο κ. Πάγκαλος επισήμανε: «Εύχομαι να μην ζήσω αυτήν την στιγμή, να κυβερνήσει  αυτήν την χώρα δηλαδή, εν ονόματι του ελληνικού λαού. Υπενθυμίζω πάντως ότι αυτά που λέει είναι ανεφάρμοστα.  Ο κ. Σαμαράς πήγε στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και όλοι οι ηγέτες των άλλων ευρωπαϊκών κεντροδεξιών κομμάτων τον έχουν φτύσει και τον έχουν αποδοκιμάσει...».

star.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου