Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Μπεντίτ: "Η Ελλάδα είναι μέρος του προβλήματος όχι το πρόβλημα "

Μπεντίτ: "Η  Ελλάδα είναι μέρος του προβλήματος όχι το πρόβλημα "
Την εκτίμηση πως η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ περισσότερο γεννά και λιγότερο λύνει προβλήματα ανέλυσε, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής των Πρασίνων στην Ευρωβουλή Ντανιέλ Κον Μπεντίτ.

Κατά την άποψή του, η έμφαση που αποδίδουν οι Έλληνες σε αυτά τα σενάρια είναι «παρανοϊκή» και υπογραμμίζει πως, αντίθετα, πρέπει να αποδοθεί σημασία στη διαμόρφωση «μιας καλύτερης ισορροπίας ανάμεσα στην προσπάθεια και τη βοήθεια».

Σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν αξίζει καν να συζητείται ένα σενάριο που αφορά την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο Κον Μπεντίτ προσθέτει πως «πρέπει να συζητήσουμε το πώς θα βρεθεί μια συμφωνία όχι μόνο με την ελληνική κυβέρνηση αλλά και με την ελληνική κοινωνία, για να υπάρξει μια μακροπρόθεσμη λύση. Φυσικά τα δάνεια πρέπει να αποπληρωθούν, ίσως με κάποια επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης. Όμως πρέπει να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της φοροδιαφυγής. Η λογική όμως είναι ίδια και δείχνει την απουσία του κράτους».

Στη συνέχεια ο επικεφαλής των Πρασίνων υπογραμμίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα να αλλάξει νοοτροπία και πολιτική κουλτούρα αλλά «χωρίς να τους πνίγουμε» και τονίζει ότι η Ελλάδα είναι μέρος του προβλήματος και όχι το πρόβλημα: «Η ελληνική κρίση είναι ίσως η πιο σκληρή έκφραση της γενικής κρίσης των χρεών και των προβλημάτων που παρουσίασαν οι οικονομίες μας. Δεν γέννησε την κρίση η Ελλάδα, το πρόβλημα της Ελλάδας ήταν το σύμπτωμα».



star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου