Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Μαϊμού αναπηρικά επιδόματα εκατομμυρίων και στη Θεσσαλονίκη!

Σαν μανιτάρια ξεφυτρώνουν οι υποθέσεις επιδομάτων «μαϊμού» σε όλη τη χώρα. Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο υφυπουργός Πρόνοιας, Μάρκος Μπόλαρης, έδωσε στους δημοσιογράφους
στοιχεία άλλης υπόθεσης, που αφορά στην πρώην νομαρχία Θεσσαλονίκης. Έχει ήδη δοθεί εντολή στο Κέντρο...
Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) της Θεσσαλονίκης να ελέγξει το σύνολο των 1.157 πολίτων, που εντάχθηκαν, μόνο μέσα στο έτος 2010, στο σύστημα της ενίσχυσης των ατόμων με ανάγκες βαριάς αναπηρίας στην πρώην νομαρχία Θεσσαλονίκης.

Το στοιχείο που προκάλεσε εντύπωση είναι το γεγονός ότι αυξήθηκαν οι δικαιούχοι των 13 επιδομάτων στη νομαρχία Θεσσαλονίκης κατά 8% 2010, ποσοστό το οποίο είναι «απρόσμενο και αδικαιολόγητο». «Αυτή την εικόνα «θα είχαμε αν συμμετείχαμε στον πόλεμο του Βιετνάμ!» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπόλαρης. Αποκάλυψε μάλιστα ότι το μηνιαίο κόστος των πληρωμών για τα 13 προνοιακά επιδόματα στη νομαρχία Θεσσαλονίκης ανήλθε φέτος στα 7,7 εκατ. ευρώ, έναντι των 6,9 εκατ. ευρώ για το 2010 και των 6,06 εκατ. ευρώ για το 2009.


Το αναμενόμενο συνολικό κόστος πληρωμών για τα ίδια επιδόματα στην πρώην νομαρχία Θεσσαλονίκης εκτιμάται στα 92,5 εκατ. ευρώ για φέτος, έναντι των 83,1 εκατ. ευρώ για το 2010 και των 72,7 εκατ. ευρώ για το 2009!

thestival 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου