Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

"Rendez-vous" με την πρόκριση στους «4»


Κόντρα στη Γαλλία στις 18.00 (ΕΤ-1), η Εθνική ομάδα, κουβαλώντας τον τίτλο του αουτσάιντερ του αγώνα αναζητά το δικαίωμα στο όνειρο για ένα μετάλλιο και ταυτόχρονα το εισιτήριο για το προολυμπιακό τουρνουά.

Ο τίτλος του φαβορί είναι δεδομένο ότι ανήκει στους Γάλλους. Όπως δεδομένο είναι ότι ο Ηλίας Ζούρος και οι παίκτες του θέλουν να επαναλάβουν τον θρίαμβο του 2005 και να μην επιτρέψουν στον σημερινό τους αντίπαλο να πάρει τη ρεβάνς που αναζητά.

Θέλει με άλλα λόγια, να αναγκάσει τον Τόνι Πάρκερ και την παρέα του να πουν «au devoir» στην τετράδα.

Εύκολο δεν είναι αλλά το σημαντικό είναι ότι αυτό δείχνουν να το γνωρίζουν πολύ καλά οι διεθνείς.

Σημαντικό στοιχείο που θα παίξει ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος είναι το κατά πόσο η ελληνική άμυνα θα καταφέρει να περιορίσει τον Τόνι Πάρκερ αλλά και να καταφέρει να επικρατήσει στη μάχη των ριμπάουντ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσον αφορά τον στόχο της πρόκρισης στο προολυμπιακό τουρνουά, αυτός μπορεί να επιτευχθεί ακόμα και μέσω ήττας. Στην περίπτωση αυτή, η Εθνική θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον ηττημένο του ημιτελικού ανάμεσα σε Ρωσία και Σερβία (21.00, ΕΤ-1) και με νίκη θα μπορεί να πανηγυρίζει. Ευνόητο φυσικά ότι είναι προτιμότερο να αντιμετωπίσει τον νικητή του δεύτερου ημιτελικού και να ελπίζει στην κατάκτηση του μεταλλίου.



pamesports.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου